Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 06:18:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτική arrow Τσίπρας: «Ισχυρή εντολή για να πάει η χώρα μόνο μπροστά»
Τσίπρας: «Ισχυρή εντολή για να πάει η χώρα μόνο μπροστά»
Πηγή: Express.gr
Εχοντας ως κεντρική πολιτική θέση ότι το «παλιό καθεστώς» δεν πρέπει να επιστρέψει και προτάσσοντας το δικό του σύνθημα «μόνο μπροστά», ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε σειρά διλημμάτων ενόψει των εκλογών και κάλεσε τις κοινωνικές δυνάμεις, εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, σε συστράτευση για μια ισχυρή εντολή από τον λαό.
Κατά την ομιλία του, ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ,  κ.Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στη «Λαϊκή Ενότητα» για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δήλωσε κατηγορηματικά ότι αριστερό εμφύλιο δεν πρόκειται να κάνει γιατί, όπως υπογράμμισε, αντίπαλος είναι το σύστημα «που θέλει να σηκώσει κεφάλι».

Στην επικείμενη μάχη που θα καθορίσει το αύριο της πατρίδας, από τη μια πλευρά είναι οι δυνάμεις του παλιού, της διαπλοκής, της κλεπτοκρατίας και της υποταγής, είπε ο κ. Τσίπρας και από την άλλη, συνέχισε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κοινωνικές δυνάμεις που έχουν ανάγκη από αλλαγές, που θέλουν να γκρεμίσουν αυτό το καθεστώς. Γι αυτό, πρόσθεσε, «είμαστε καταδικασμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε».

Σημείωσε,  ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν παράλληλα και ΟΧΙ στο «παλιό και μισητό πολιτικό σύστημα», στην εξάρτηση, τη διαπλοκή, ήταν όχι στους βαρώνους, τους εθνικούς εργολάβους, που μεταχειρίζονται την Ελλάδα σαν κτήμα τους. Το ΟΧΙ, σημείωσε ο κ. Τσίρπας, ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους.

Ο πρώην πρωθυπουργός θέτοντας το δίλημμα των εκλογών έθεσε σειρά ερωτημάτων ως προς το ποια πολιτική δύναμη μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση του χρέους, τη στιγμή που, όπως είπε, το παλιό καθεστώς το θεωρούσε βιώσιμο στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, στην αντιμετώπιση ων προβλημάτων των αγροτών κ.ά.

Στην κοινωνία θα δώσουμε τη μάχη και εκεί θα κριθούμε όλοι, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όποιος θέλει να πενθήσει ας πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει ας αποδράσει, εμείς όμως προχωράμε μπροστά, γιατί τις καλύτερες μάχες δεν τις δώσαμε ακόμη».

Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί, επισήμανε, ότι βαδίζουμε κάτω από πυρά, το σχέδιο της άλλης πλευράς ήταν από την πρώτη στιγμή, η αριστερή παρένθεση. Ζούμε στιγμές, είπε ο κ. Τσίπρας, που ο καθένας πρέπει να αποφασίσει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει.

Οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που επανεκλεγεί, όπως τις παρουσίασε σε γενικές γραμμές ο κ. Τσίπρας, είναι:

1. Να μπει μπροστά η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για θέσεις εργασίας σταθερές και ασφαλείς.

2. Ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής

3. Να προωθήσει μορφές συνεργατικής οικονομίας

4. Η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους

5. Η ανοικοδόμηση του εθνικού συστήματος υγείας

6. Η υλοποίηση μιας μεγάλης μεταρρύθμισης στην Παιδεία

7. Η δημοκρατική μεταρρύθμιση του κράτους

8. Η εξάλειψη διακρίσεων λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και λόγω χρώματος.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης που διεξάγονται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.

Τοποθετήσεις στελεχών στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Εξάλλου, με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίστηκαν οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Αθηναϊδα».

Να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, «συνέδριο επανακαθορισμού της στάσης μας», ζήτησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Είπε ότι πρέπει να φτιαχτούν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπούν την Αριστερά και όχι, όπως ανέφερε, να παίρνει το χρίσμα του υποψηφίου όποιος περνάει απ' έξω, επισημαίνοντας ότι από τον χαρακτήρα των ψηφοδελτίων θα κρίνει εάν «χωράει» σε αυτά. Είπε ακόμη ότι τα μνημόνια απέδειξαν ότι όλοι είμαστε εφήμεροι, θεωρώντας ότι είναι λάθος να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα υλοποιήσει τη συμφωνία, στο ακέραιο, δίχως να προβάλει κοινωνικά ισοδύναμα.

«Στην εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρχουν αριστεροί που θα θέλουν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, συμπληρώνοντας ότι ούτε προοδευτικοί ή δημοκράτες ή άνθρωποι των κινημάτων θα θέλουν αυτή την ήττα. «Μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συμπαρασύρει πολλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε δοκιμασία οι κοινωνικές μας εκπροσωπήσεις».

Ο καθηγητής 'Αλκης Ρήγος είπε στην παρέμβασή του ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει αριστερή παρένθεση για να μην ανατραπεί η ελπίδα στη χώρα. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να ανατραπεί το κακό εσωκομματικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με εξωστρέφεια και όχι με εσωστρέφεια για να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο κ. Ρήγος υπογράμμισε ότι έγιναν λάθος επιλογές σε πρόσωπα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για μεγάλο διάστημα αντιδημοκρατική εσωκομματική πορεία και ότι δεν ξεκαθάρισε ότι η πάλη γίνεται εντός της Ευρώπης και ότι η Ευρώπη δεν είναι χώρος που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας, είπε ότι η μοναδική επιλογή είναι η πάλη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η πάλη πρέπει να γίνει με όλες τις δυνάμεις.

Ο Αντώνης Κοτσακάς είπε ότι στις καινούριες συνθήκες πλέον είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει προγραμματική και οργανωτική ενότητα. Ιδιαίτερα ως προς την οργανωτική ενότητα, τόνισε ότι έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στη βάση των θέσεων και των απόψεων των τάσεων που η καθεμιά υπερασπιζόταν τις δικές της θέσεις, αλλά τώρα, είπε, είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί αυτό το σχήμα και να κινηθεί σε ένα νέο ενωτικό πλαίσιο.

«Αριστερή κυβέρνηση χρειάζεται λίστες με αριστερούς ανθρώπους και σχέδιο απεμπλοκής από το Μνημόνιο» είπε η Βασιλική Κατριβάνου, ασκώντας κριτική για τα ψηφοδέλτια και τη μη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις εκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει χωρίς καμία διαδικασία, ούτε στο κόμμα ψηφίζουμε, ούτε στις οργανώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.


 
     
 

Το Βιογραφικό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Ζισκάρ ντ΄Εστέν: «Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, η φιλική έξοδος από το Ευρώ»
Παπανδρέου: Τόλμησα να πω ότι λεφτά υπάρχουν.. έχει ο καιρός γυρίσματα
Αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Προκόπης Παυλόπουλος - Βιογραφικό
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου