Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015, 03:24:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   29°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ελλάδα arrow Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ιατρική παρακολούθηση και συμβουλές για σωστή διατροφή σε 50 δήμους της χώρας
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ιατρική παρακολούθηση και συμβουλές για σωστή διατροφή σε 50 δήμους της χώρας
Πηγή: ΑΠΕ  07/06/13-12:26

Δωρεάν συμβουλές για σωστή διατροφή και εξάμηνη ιατρική παρακολούθηση με στόχο την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, η αρτηριακή πίεση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, θα παρέχουν στους δημότες τους πενήντα δήμοι της χώρας.
Όλοι οι δήμοι συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προάσπιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού", το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ).
Την "αυλαία" του προγράμματος άνοιξε ο δήμος Δέλτα, ενώ ακολουθούν το Σαββατοκύριακο οι δήμοι Βέροιας και Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη. 'Οσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να παρακολουθήσουν τις σχετικές ημερίδες, καθώς εκεί θα δηλώσουν και συμμετοχή.
Στη διάρκεια του εξάμηνου προγράμματος οι συμμετέχοντες θα επισκέπτονται τα δημοτικά ιατρεία ή άλλους χώρους που έχουν παραχωρηθεί από τις δημοτικές αρχές και θα λαμβάνουν δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση με προσωπικό πρόγραμμα διατροφής, τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς και μετρήσεις σύστασης σώματος.
"Με την ολοκλήρωση του προγράμματος σε κάθε δήμο θα αποδείξουμε ότι μέσω της διατροφικής αγωγής μπορούμε να έχουμε βελτίωση σε συγκεκριμένες παθήσεις", δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η διατροφολόγος - διατολόγος, επιστημονική συνεργάτης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου.
"Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και γι αυτό το λόγο στηρίζουμε τα παρεμβατικά προγράμματα διατροφικής αγωγής", πρόσθεσε από την πλευρά της η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.
Η δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε δήμο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι 90 άτομα και αρμόδιο είναι το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.


 
     
 

www.hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο - έλεγχοι για ανασφάλιστα
www.idika.gr: Αίτηση για παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ευρωεκλογές 2014: Τα τελικά αποτελέσματα στο 100% της επικράτειας
Αγνώριστη η παραλία του Μύρτου μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά
Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γ. Σπανός, για λαθρεμπόριο καυσίμων
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου

 
 

ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε., 46ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου Τ.Κ.: 190 01 ΒΙΟΠΑ - Κερατέας Αττική, Τηλ. κέντρο: 213 01 61700 Copyright ©2013