Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 20:28:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΑΣΕΠ - Εργασία 2017 arrow Νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό δημιουργεί πρόγραμμα για τα Οργανικά Ηλεκτρονικά
Νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό δημιουργεί πρόγραμμα για τα Οργανικά Ηλεκτρονικά
Πηγή: Express.gr

Νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία τριών νέων εταιρειών για την πώληση και προώθηση της τεχνογνωσίας των οργανικών ηλεκτρονικών, στο εξωτερικό και τη δημιουργία προϊόντων, προκύπτουν από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του ΑΠΘ. Οι παραπάνω δράσεις στις οποίες συνολικά συμμετέχουν 20 ελληνικές εταιρείες, υπόσχονται το επόμενο διάστημα νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, δημιουργώντας ένα «ανάχωμα» στην Κεντρική Μακεδονία, σε ότι αφορά τη διαρροή εγκεφάλων .

   Μέσω του προγράμματος RoleMak που ολοκληρώνει τη δράση του σε 23 μήνες και υλοποιεί το Εργαστήριο Νανοτεχολογίας, αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 100 θέσεις εργασίας ενώ ξεκινά και η πρώτη πιλοτική παραγωγή Οργανικών Ηλεκτρονικών μέσω του προγράμματος SMARTRONICS.

   «Υπολογίζεται πως τα επόμενα δύο χρόνια, επτά καινούργια προϊόντα της νέας αυτής τεχνολογίας θα βγουν στην αγορά. Έχουμε το προβάδισμα στην τεχνογνωσία, πρέπει να περάσουμε στην εφαρμογή» εξηγεί ο επικεφαλής του προγράμματος και του Εργαστηρίου, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης με αφορμή τη σημερινή συνάντηση ελλήνων και ξένων ερευνητών με θέμα την "Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα".

   Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος Rolemak, το Εργαστήριο λεπτών υμενίων νανοτεχνολογίας και νανομετρολογίας του ΑΠΘ εξελίσσεται σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη και έχει ήδη εξοπλισθεί με μηχανήματα, κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

   «Το RoleMak φέρνει Έλληνες και ξένους διακεκριμένους ερευνητές στη Θεσσαλονίκη και μετατρέπει το Αριστοτέλειο και το Τμήμα Φυσικής σε επίκεντρο έρευνας και αριστείας. Μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων του δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας αφού ήδη, μέχρι το τέλος του χρόνου, προκηρύσσονται 10 νέες θέσεις υποψήφιων διδακτόρων ειδικών στα Laser. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ζήτηση σε εξειδικευμένο προσωπικό καθώς η κοινοπραξία επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε πρόσφατα, προσφέρει 8-10 τέτοιες θέσεις εργασίας , ενώ το πρόγραμμα RoleMak άλλες 5-10 θέσεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού" υπογραμμίζει ο κ.Λογοθετίδης.

   Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Εργο ROleMak, (Reinforce Organic Electronics Research Potential in K.Makedonia) έχει στόχο την ενδυνάμωση της ερευνητικής και τεχνολογικής δυναμικής της Μακεδονίας στα οργανικά ηλεκτρονικά που αποτελούν, τα τελευταία χρόνια, έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας.

   Ορισμένα παραδείγματα των εφαρμογών που βασίζονται στα νέα οργανικά ημιαγώγιμα και αγώγιμα υλικά και τις διαδικασίες ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας, είναι οι χαμηλού κόστους εύκαμπτες οθόνες, τα εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά συστήματα, οι εκτυπώσιμες μπαταρίες, έξυπνα υφάσματα και ενδυμασία με ενσωματωμένες οργανικές ηλεκτρονικές διατάξεις. 
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου