Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, 19:55:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow ΟΛΘ, ΕΒΕΘ, ΕΣΘ επενδύουν στον τομέα της κρουαζιέρας
ΟΛΘ, ΕΒΕΘ, ΕΣΘ επενδύουν στον τομέα της κρουαζιέρας
Πηγή: Express.gr
ΣE αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων προς τη Θεσσαλονίκη, ιδίως μετά το 2012, στοχεύει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), μέσω της δημιουργίας κοινού μηχανισμού, που συγκροτείται για αυτό τον σκοπό με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ) και τον Εμπορικό Σύλλογο (ΕΣΘ). Στόχος των παρεμβάσεων, από πλευράς ΟΛΘ, είναι να μπορούν να «πιάνουν» ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη δύο κρουαζιερόπλοια, ένα μεγάλο, 3.500-4.000 επιβατών και ένα μεσαίο, χωρητικότητας 2.000-2.500 ατόμων, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του συμβουλίου ανάπτυξης του λιμανιού, με θέμα και την ενίσχυση της κρουαζιέρας.

 

Hδη ο ΟΛΘ έχει μηδενίσει τα τέλη ελλιμενισμού, προκειμένου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό για τα κρουαζιερόπλοια, που «κυκλοφορούν» στη Μεσόγειο. O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κωστής Χαντζαρίδης υποστήριξε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική λύση, για να αυξηθεί η πίτα της αγοράς, η οποία παραμένει καθηλωμένη εξαιτίας της κρίσης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου ανάπτυξης του λιμένα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το τμήμα ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την παροχή συμβουλών σε ζητήματα επιχειρησιακής στρατηγικής, διασύνδεσης με την πόλη, επιμέρους project και για την εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού του λιμανιού.

O κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε ότι η κίνηση στον ΣΕΜΠΟ θα παρουσιάσει αύξηση 7%-10% στο σύνολο του 2010, ενώ αντίστοιχα στο συμβατικό λιμάνι θα είναι πάνω από 40%. Αποκάλυψε, ακόμη, πως στις αρχές του 2011 θα δημοπρατηθεί η δημιουργία μαρίνας 250 θέσεων στον πρώτο προβλήτα του ΟΛΘ, προωθείται η επέκταση της ελεύθερης ζώνης κατά 75 στρ., προχωρά μελέτη για ήπια παρέμβαση στον 1ο προβλήτα, θα φυτευτούν περίπου 1.000 δένδρα από τον 1ο προβλήτα έως το ΣΕΜΠΟ, για αισθητικούς και περιβαλλοντικούς λόγους και στο πρώτο δίμηνο του 2011 θα παραδοθούν οι δύο εργολαβίες για την εναπόθεση των κενών και έμφορτων, επιφάνειας 28 στρεμμάτων.

 

Ευκλείδης Καραγιαννίδης

efklidis@the.kapatel.gr 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου