Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 21:16:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 152,3 εκ. από την Attica Bank
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 152,3 εκ. από την Attica Bank
THN αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank κατά 152,3 εκατ. ευρώ αποφάσισε χθες να εισηγηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των κατόχων κοινών μετοχών της 8/7/2009, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης το δ.σ. της Attica Bank αποφάσισε να εισηγηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των κατόχων κοινών μετοχών της 8/7/2009, την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας κατά 152.373.245 ευρώ με την έκδοση 108.838.032 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής τιμής 0,35 ευρώ και με τιμή διάθεσης 1,40 ευρώ ανά μετοχή.

Oπως επισημαίνουν κύκλοι της τράπεζας, εκτός της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και της άντλησης ρευστότητας που θα συμβάλει στην περαιτέρω επέκταση των εργασιών της, τα αντληθέντα κεφάλαια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών της Attica Bank που κατέχει το Eλληνικό Δημόσιο και ίσως την υλοποίηση κάποιας εξαγοράς εφ'Α όσον προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Σε σχετική ανακοίνωση της Attica Bank επισημαίνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο, ως μοναδικός κάτοχος των προνομιούχων μετοχών της τράπεζας, δυνάμει της συμμετοχής της τελευταίας στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας του ν. 3723/2008, δήλωσε διά του εκπροσώπου του στο δ.σ. της τράπεζας ότι το Ελληνικό Δημόσιο συμφωνεί με την αύξηση και δεν προτίθεται να ασκήσει τα σχετικά δικαιώματα προτίμησής του. Eπειτα από τη δήλωση του εκπροσώπου του Δημοσίου, τα αναλογούντα δικαιώματα προτείνεται να διατεθούν στους κατόχους κοινών μετοχών της τράπεζας. Κατά συνέπεια, η αναλογία συμμετοχής των κοινών μετόχων στο νέο κεφάλαιο προτείνεται να είναι τελικά 8 νέες μετοχές προς 10 παλαιές. Ο τρόπος συμμετοχής θα αναλύεται ειδικότερα στις οριστικές αποφάσεις των οργάνων της τράπεζας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Τρύφων Κολλίντζας δήλωσε ότι: «Η αύξηση αυτή θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω υγιή ανάπτυξη της τράπεζας και του ομίλου της».

Oπως έχει ανακοινωθεί, η έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί στις 8/7/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.30 μ.μ. στην Αθήνα στην αίθουσα ΒΙΚΕΛΑ του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτιρίου της Attica Bank.

Σημειώνεται τέλος ότι, όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση της τράπεζας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου, ο βασικός στόχος είναι η οικονομική κρίση και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης να μην επηρεάσουν την κεφαλαιακή θέση της Attica Bank και στο τέλος της περιόδου αυτής να έχει ισχυροποιήσει τη θέση της και να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που πάντα σε παρόμοιους κύκλους της οικονομίας παρουσιάζονται. 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου