Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:18:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Το ΔΝΤ δεν βλέπει καμιά ένδειξη πως επίκεινται νομισματικοί πόλεμοι
Το ΔΝΤ δεν βλέπει καμιά ένδειξη πως επίκεινται νομισματικοί πόλεμοι
Πηγή: Express.gr
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν βλέπει ατράνταχτες αποδείξεις ότι επίκεινται νομισματικοί πόλεμοι, αλλά θα ήθελε η Ομάδα των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη να δεσμευτούν ξανά φέτος στο ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Ταμείου Τζέρι Ράις.

«Δεν βλέπω στοιχεία ή ξεκάθαρες αποφάσεις (σ.σ. νομισματικής) πολιτικής που θα μας οδηγούσαν να συμπεράνουμε πως οδεύουμε προς νομισματικούς πολέμους. Νομίζω λοιπόν ότι θα ήταν πρόωρο» να γίνει μια τέτοια εκτίμηση, επισήμανε ο Ράις ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η συγκρουσιακή ρητορική του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά το εμπόριο και οι εκτιμήσεις περί του ότι η ισοτιμία του δολαρίου είναι υψηλότερη από ό,τι θα έπρεπε περιπλέκουν τις προσπάθειες παγκόσμιας οικονομικής συνεργασίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είχε μεταδώσει προ ημερών ότι η Γερμανία, η οποία θα είναι η οικοδέσποινα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στο Μπάντεν Μπάντεν τον Μάρτιο, έχει σκοπό να ασκήσει πιέσεις να διατυπωθεί στην τελική ανακοίνωση μια δέσμευση στο ελεύθερο εμπόριο, ότι δεν θα κηρυχθούν νομισματικοί πόλεμοι κι ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Στην ερώτηση εάν το ΔΝΤ θα υποστηρίξει αυτές τις προσπάθειες στις τάξεις της G20, ο Ράις απάντησε ότι το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο αποτελούν «γενικά αποδεκτές αρχές» του Ταμείου.

«Θεωρούμε ότι το εμπόριο που είναι δίκαιο, ελεύθερο (...) και γίνεται σωστά, τους ωφελεί όλους, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευημερία όλου του κόσμου. Θα θέλαμε να δούμε να επιδιώκονται τέτοιες πολιτικές», συμπλήρωσε ο Τζέρι Ράις.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου