Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 19:56:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Σε ιστορικά υψηλό το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας το 2016
Σε ιστορικά υψηλό το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας το 2016
Πηγή: Express.gr
Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, καθώς ανήλθε το 2016 στα 252,9 δισ. ευρώ ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό επίπεδο των 244,3 δισ. ευρώ το 2015, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να πυροδοτήσει νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρουΤραμπ για θέματα εμπορίου ότι το Βερολίνο εκμεταλλεύεται ένα «ευρέως υποτιμημένο» ευρώ προς όφελός του.

«Το πλεόνασμα-ρεκόρ θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ και εντός της ΕΕ», δήλωσε ο Μαρτσέλ Φράτσερ, επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου DIW, που τάσσεται υπέρ ισχυρότερων επενδύσεων στη Γερμανία.

«Οι Ευρωπαίοι γείτονες θα επωφεληθούν από τις ισχυρότερες επενδύσεις στη Γερμανία», δήλωσε. «Η Γερμανία, ωστόσο, θα επωφεληθεί πρώτη και καλύτερη, καθώς το επενδυτικό έλλειμμα και τα επακόλουθα υπερβολικά εμπορικά πλεονάσματα είναι επιζήμια για την εγχώρια οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Κομισιόν όσο και οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τη Γερμανία να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση και τις εισαγωγές προκειμένου να βοηθήσει να μειωθούν οι παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες και να τροφοδοτηθεί η παγκόσμια ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Ωστόσο, η Γερμανία απορρίπτει αυτή την κριτική, λέγοντας ότι έχει ήδη αυξήσει την εγχώρια ζήτηση εισάγοντας ένα εθνικό κατώτατο μισθό το 2015 και συμφωνώντας σε σημαντική επέκταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης το 2016 και πως η κυβέρνηση έχει αυξήσει τις κρατικές δαπάνες για το οδικό δίκτυο, τις ψηφιακές υποδομές και τους αιτούντες άσυλο, ενώ εμμένει στο στόχο για τη διατήρηση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου