Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:16:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Ντράγκι: Αναγκαία η χρηματοπιστωτική ενοποίησης της Ευρώπης
Ντράγκι: Αναγκαία η χρηματοπιστωτική ενοποίησης της Ευρώπης
Πηγή: Express.gr
Νέα ώθηση στην ένωση των κεφαλαιαγορών της Ευρωζώνης και την ψηφιακή λειτουργία του τραπεζικού τομέα της έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Μιλώντας στη Φρανκφούρτη, ο Ντράγκι δήλωσε ότι η προώθηση της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης της Ευρώπης είναι «αναγκαία για την καλή λειτουργία του ενιαίου νομίσματος». Μία ατελής χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση θα μπορούσε να οδηγήσει στον κατακερματισμό της Ευρωζώνης, όπως έδειξε η κρίση, πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι υποστήριξε ότι, αν και η τραπεζική ένωση θέτει τις βάσεις για τη μεγαλύτερη ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής αγοράς, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την ολοκλήρωση της ένωσης των κεφαλαιαγορών. Απηχώντας επισημάνσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ την περασμένη εβδομάδα στο Βισμπάντεν, ο επικεφαλής της ΕΚΤ είπε ότι οι ρυθμιστικές Αρχές πρέπει να έχουν κατά νου τις συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα από τις νέες τεχνολογίες. Σημείωσε ότι η ψηφιακή λειτουργία ενσωματώνεται σε όλες τις πλευρές της καθημερινής ζωής και μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν και κίνδυνοι.

Ο Ντράγκι προειδοποίησε, επίσης, για τους κινδύνους του διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι οι νέες τεχνολογίες πρέπει να αναλύονται και να ελέγχονται, για να διασφαλισθεί ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει «ασφαλές και ανθεκτικό».


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου