Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 05:15:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Ρέγκλινγκ: Δημιουργία ευρωπαϊκής Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια
Ρέγκλινγκ: Δημιουργία ευρωπαϊκής Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια
Πηγή: Express.gr
Η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής τράπεζας που θα απορροφήσει τα επισφαλή δάνεια σε πολλές χώρες της ευρωζώνης θα είναι μια «πολύτιμη» κίνηση προκειμένου να βελτιωθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) παρουσίασε τη Δευτέρα σχέδιο για τη δημιουργία «εταιρίας διαχείρισης ενεργητικού» που θα διευκολύνει τις πωλήσεις των «κόκκινων» δανείων ύψους άνω του 1 τρισ. ευρώ που βρίσκονται στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ο Ρέγκλινγκ χαιρέτισε τις προτάσεις της EBA και ζήτησε να υπάρξει κάποιου είδους στήριξη από τον δημόσιο τομέα στην πανευρωπαϊκή «κακή τράπεζα».

«Πιθανόν θα χρειαστεί κάποιος ρόλος για τον δημόσιο τομέα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η νέα οντότητα θα έχει στόχο την απόκτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους έως 250 δισ. ευρώ από τις τράπεζες της ΕΕ.

Το σχέδιο της EBA δεν προβλέπει τον επιμερισμό των τραπεζικών κινδύνων ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι αυτό «πολιτικά είναι πλεονέκτημα».

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, αντιτίθεται στα σχέδια για επιμερισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν τις διασώσεις τραπεζών σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EBA, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία και Σλοβενία είναι ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά «κόκκινων» δανείων στα τραπεζικά τους συστήματα.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου