Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 20:37:35

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Σε υψηλό 3,5 ετών ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο του 2017 στη Γερμανία
Σε υψηλό 3,5 ετών ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο του 2017 στη Γερμανία
Πηγή: Express.gr
Ο πληθωρισμός της Γερμανίας αυξήθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο του 2017 σε ετήσια βάση και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρίαμισι ετών, φθάνοντας το στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επίπεδα μόλις κάτω του 2%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία, σε εναρμονισμένη βάση προκειμένου να είναι συγκρίσιμες με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αυξήθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση ύστερα από αύξηση 1,7% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 2,0%. Πρόκειται, πάντως, για τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τιμών καταναλωτή σε ετήσια βάση από τον Ιούλιο του 2013.

Σε μη εναρμονισμένη βάση, ο πληθωρισμός στη Γερμανία ανήλθε τον Ιανουάριο στο 1,9% σε ετήσια βάση από το 1,7% τον Δεκέμβριο.

Οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας και το υψηλότερο κόστος των τροφίμων αποτέλεσαν τους βασικότερους παράγοντες για τη συνολική αύξηση του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα επιμέρους, μη εναρμονισμένα, στοιχεία.

Τα στοιχεία πιθανόν να τροφοδοτήσουν περαιτέρω την πολιτική συζήτηση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία για τον τερματισμό της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Η διατηρήσιμη ανάκαμψη του γερμανικού πληθωρισμού αναμένεται να δώσει στον πρόεδρο της Bundesbank και αξιωματούχο της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν περισσότερα επιχειρήματα προκειμένου να ζητήσει την ταχύτερη περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ.
 


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου