Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 17:41:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Μοσκοβισί: "Εφικτός" ένας ενιαίος φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών
Μοσκοβισί: "Εφικτός" ένας ενιαίος φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών
Πηγή: Express.gr
Μια συμφωνία για έναν ενιαίο φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών είναι «εφικτή» ανάμεσα στις 10 χώρες της ευρωζώνης που είναι πρόθυμες να τον υιοθετήσουν, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο προτεινόμενος φόρος "0,1% για τις μετοχές και 0,01% για τα παράγωγα " αποτέλεσε πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας το 2012. Εκτιμάται ότι έχει πολιτικό συμβολισμό ενώ παράλληλα αποτελεί προσπάθεια να διορθωθούν οι υπερβολές οι οποίες θεωρήθηκαν υπεύθυνες για την οικονομική κρίση του 2007-08.

Ωστόσο, το σχέδιο αυτό έχει κολλήσει εδώ και χρόνια και οι περισσότερες από τις 28 χώρες της ΕΕ έχουν αποσυρθεί από το πλάνο αυτό. Αργότερα σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών από τις 10 χώρες που ακόμα στηρίζουν τον φόρο θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Eurogroup, ωστόσο δεν αναμένεται κάποια σημαντική πρόοδος στο θέμα.

«Μια συμφωνία είναι εφικτή, εάν εξετάσουμε μόνο τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέδριο πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.

Οι 10 χώρες που είναι ακόμα πρόθυμες να υιοθετήσουν τον φόρο είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Ισπανία. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις στήριξης, αξιωματούχοι σε ιδιωτικές τους συζητήσεις αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη δυναμική για να προχωρήσει το σχέδιο αυτό, ιδιαίτερα πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου