Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 19:51:24

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Κίνδυνο να ξεσπάσουν εμπορικοί πόλεμοι, διαβλέπει ο ΠΟΕ
Κίνδυνο να ξεσπάσουν εμπορικοί πόλεμοι, διαβλέπει ο ΠΟΕ
Πηγή: Express.gr
Ο κόσμος πρέπει να προσέξει ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο να ξεσπάσουν εμπορικοί πόλεμοι οι οποίοι θα καταστρέψουν θέσεις εργασίας, προειδοποίησε κατά την τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Χομπέρτου Αζεβέντου.

Ο Αζεβέντου έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγες ώρες πριν ο Ντόναλντ Τραμπ ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ρεπουμπλικάνος έχει υποσχεθεί σαρωτικές αλλαγές στην εμπορική πολιτική της Ουάσινγκτον για να προστατεύσει τους αμερικανούς εργαζόμενους.

«'Ακουσα πολλά στο Νταβός περί εμπορικών πολέμων. Αυτό θα κατάστρεφε θέσεις εργασίας, δεν θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας», τόνισε ο Αζεβέντου έπειτα από μια συνάντηση υπουργών Εμπορίου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των 29 κρατών-μελών του ΠΟΕ.

«Καλώ τους πάντες να επιδείξουν προσοχή, να ασκήσουν πολιτική ηγεσία. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε να κάνουμε δηλώσεις που θα μας οδηγούσαν σε μια κρίση», πρόσθεσε.

Το εμπόριο συνέβαλε ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι να βγουν από τη φτώχεια αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα ώστε τα οφέλη να τα μοιράζονται περισσότεροι καθώς οι θετικές επιπτώσεις του εμπορίου δεν έχουν καμιά σημασία για κάποιον που έχει χάσει τη δουλειά του, όπως εξήγησε.

«Ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο βασικός παράγοντας που οδηγεί στην αλλαγή είναι η τεχνολογία, είναι η καινοτομία. Το να επιτίθεται κανένας στο εμπόριο δεν θα το βοηθήσει αυτό. Το να υψώνονται φραγμοί στο εμπόριο δεν θα το βοηθήσει αυτό».

Ο Αζεβέντου είπε πως δεν έχει απευθείας επαφές με την επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ κι επομένως είναι δύσκολο να κάνει υποθέσεις για την πολιτική της στο πεδίο του εμπορίου. Είναι αναγκαίο να εξεταστεί εάν οι ανησυχίες της επόμενης κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον μπορούν να καθησυχαστούν με υπάρχοντα θεσμικά εργαλεία του ΠΟΕ.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί της απερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας και κρατών μελών της ΕΕ, συμφωνήθηκε ότι «ο προστατευτισμός δεν είναι η σωστή απάντηση» στις ανησυχίες για το εμπόριο και τις τεχνολογικές αλλαγές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Ελβετίας, Γιόχαν Σνάιντερ-'Αμαν.

«Αντ' αυτού το εμπόριο θα πρέπει να ωφελεί περισσότερους, τα οφέλη πρέπει να κατανέμονται ευρύτερα», έκρινε ο ίδιος.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου