Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 22:53:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Μπενουά Κερέ: «Δύσκολο» το μέλλον των οίκων εκκαθάρισης συναλλαγών σε ευρώ στο Λονδίνο
Μπενουά Κερέ: «Δύσκολο» το μέλλον των οίκων εκκαθάρισης συναλλαγών σε ευρώ στο Λονδίνο
Πηγή: Express.gr
Οι οίκοι εκκαθάρισης συναλλαγών σε ευρώ που αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο Λονδίνο θα μπορούσαν να παραμείνουν στη βρετανική πρωτεύουσα μετά το Brexit μόνο εάν το νέο πλαίσιο είναι «αρκετά ισχυρό». Αλλά, προς το παρόν, μία τέτοια πιθανότητα ακούγεται «δύσκολη», δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο CNBC από το Νταβός της Ελβετίας.

«Εάν το νέο πλαίσιο είναι αρκετά ισχυρό, ναι», δήλωσε ο Κερέ αναφορικά με την πιθανότητα να παραμείνουν οι οίκοι αυτοί στο Λονδίνο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. «Δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι δυνατόν, δεν το γνωρίζω. Ακούγεται δύσκολο», συνέχισε.

Το μέλλον του βρετανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit. Η εκκαθάριση συναλλαγών σε ευρώ αποφέρει πολλά έσοδα στο Σίτι του Λονδίνου, ωστόσο οι οίκοι αυτοί μπορούν να λειτουργούν εκτός της ευρωζώνης διότι ακολουθούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εξηγεί το CNBC.

«(Η ενιαία αγορά) είναι ένα πλαίσιο κανόνων για να προστατεύει τους επενδυτές, είναι ένα πλαίσιο κανόνων για να προστατεύει τους καταναλωτές, ένα πλαίσιο κανόνων για να διασφαλίζει ισότιμο ανταγωνισμό ανάμεσα στους θεσμούς και ένα πλαίσιο κανόνων για να επιτυγχάνεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Όταν εξαφανιστεί αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιο άλλο πλαίσιο κανόνων θα τα προσφέρει αυτά», δήλωσε ο Κερέ στο CNBC.

Ο Κερέ δήλωσε επίσης ότι προς το παρόν «ο πληθωρισμός δεν είναι αρκετά ισχυρός» και ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η συζήτηση για το πότε θα αρχίσει η ΕΚΤ τη σύσφιξη της πολιτικής της.

«Θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση (σ.σ. του προγράμματος αγοράς ομολόγων) όταν θα πρέπει να το κάνουμε. Και ακόμα δεν πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε. «Η συζήτηση αυτή θα έλθει», πρόσθεσε ο Κερέ αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ξεκινήσει διότι «ο πληθωρισμός δεν είναι αρκετά ισχυρός».

Η ΕΚΤ έχει δεχθεί κριτική για το ότι διατηρεί τα επιτόκια χαμηλά για μεγάλο διάστημα. Μεγάλο μέρος της κριτικής έχει προέλθει από τη Γερμανία όπου ο πληθωρισμός είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με την ευρωζώνη, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.

«Γνωρίζω ότι ο κ. (Βόλφγκανγκ) Σόιμπλε δίνει μεγάλη αξία στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Δεν ανησυχώ πολύ για αυτό», δήλωσε ο Κερέ αναφερόμενος στα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε σύσφιξη της πολιτικής της.

«Αυτό που πραγματικά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος? είναι ότι η εντολή μας είναι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Κερέ. Η εντολή της ΕΚΤ είναι να διατηρηθεί ο πληθωρισμός κοντά στο 2%, σημειώνει το CNBC. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,1% τον Δεκέμβριο και στο 1,7% στη Γερμανία.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου