Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:08:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Η ουσιαστική αύξηση των ξένων άμεσων επενδύσεων FDI, στόχος της Κίνας για το 2017
Η ουσιαστική αύξηση των ξένων άμεσων επενδύσεων FDI, στόχος της Κίνας για το 2017
Πηγή: Express.gr
Κεντρικός στρατηγικός στόχος του Πεκίνου για το 2017, είναι η ουσιαστική αύξηση της εισροής άμεσων ξένων επενδύσεων (FDI) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις καινοτομίας, αλλά και γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης.  Η αναφορά της Διεθνής Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, στα τέλη του 2016 κατέγραψε την Κίνα ως έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς ξένων επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ στην Κίνα, τα 2/3 των δραστηριοτήτων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά, είναι  κερδοφόρες. Από την πλευρά του, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το 68% των αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, προγραμματίζουν την υλοποίηση νέων επενδύσεων. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2016, η Κίνα είχε εισροές FDI οικονομικού ύψους περίπου 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι αυξημένες κατά 3,9% σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

To Πεκίνο ενέκρινε 227 επενδυτικά έργα παγίου κεφαλαίου το 2016
 
Η ανώτατη αρχή οικονομικής πολιτικής της Κίνας ενέκρινε 227 επενδυτικά έργα παγίου κεφαλαίου συνολικού ύψους 1,7044 τρισεκ γιουάν (247 δισεκ. δολαρίων) το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμττη 12 Ιανουαρίου 2017.

Τον Δεκέμβριο του 2016, συνολικά εγκρίθηκαν 23 επενδυτικά έργα παγίου κεφαλαίου ύψους 184 δισεκ. γιουάν, όπως ανακοίνωσε ο Τζάο Τσενσίν, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων σε συνέντευξη τύπου.

Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στην Κίνα τους πρώτους 11 μήνες του 2016 αυξήθηκαν 8,3% σε ετήσια βάση, παραμένοντας αμετάβλητες σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου.

Η διάρθρωση των επενδύσεων βελτιώθηκε, καθώς δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα στους τομείς υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσιών, ενώ μικρότερες ήταν οι επενδύσεις σε ιδιαίτερα ενεργοβόρες βιομηχανίες ή κλάδους με υπερβάλλουσα δυναμικότητα. Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου περιλαμβάνουν κεφάλαια που δαπανώνται για υποδομές, ακίνητα και μηχανολογικό εξοπλισμό.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου