Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 22:45:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow O S&P δεν "βλέπει" αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ το 2017
O S&P δεν "βλέπει" αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ το 2017
Πηγή: Express.gr
O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's δεν αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μετακινηθεί από τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί για τη στήριξη της οικονομίας πριν από το 2018, παρά τις ενδείξεις επανόδου των πληθωριστικών πιέσεων. Σε έκθεση του επικεφαλής οικονομολόγου του S&P για την Ευρώπη και ενός συναδέλφου του σημειώνεται ότι το 2017 είναι πιθανόν να επανακάμψει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, αλλά ο δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των πιο ευμετάβλητων προϊόντων, όπως του πετρελαίου - αναμένεται να παραμείνει υποτονικός και να δώσει στην ΕΚΤ το περιθώριο για να διατηρήσει τη στήριξή της.

«Η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιλέξει να δει την αύξηση των ενεργειακών τιμών ως προσωρινή», σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας: «Η νομισματική πολιτική είναι πιθανόν να παραμείνει χαλαρή, έως ότου ο δομικός πληθωρισμός αυξηθεί με τρόπο βιώσιμο, πιθανόν όχι πριν από το 2018». Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, η ΕΚΤ μείωσε το πρόγραμμα αγορών ομολόγων στα 60 δισ. ευρώ τον μήνα από τον Απρίλιο έναντι 80 δισ. ευρώ μηνιαίως σήμερα, αλλά το παρέτεινε ως το τέλος του 2017. Διατήρησε, επίσης, το βασικό επιτόκιό της αναχρηματοδότησης στο μηδέν και το επιτόκιό της αποδοχής καταθέσεων στο -0,4%. Στη συνέχεια - και μετά την αύξηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο - ορισμένοι οικονομολόγοι και αρμόδιοι για την πολιτική, κυρίως στη Γερμανία, κάλεσαν την ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου