Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 22:56:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Να σταματήσει η ΕΚΤ την αγορά ομολόγων τον Μάρτιο, λέει το Ifo
Να σταματήσει η ΕΚΤ την αγορά ομολόγων τον Μάρτιο, λέει το Ifo
Πηγή: Express.gr
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, εάν ο ισχυρότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός της Γερμανίας τον Δεκέμβριο επιβεβαιωθεί και στο σύνολο της Ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Γερμανίας αυξήθηκε 1,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, μετά την αύξησή του κατά 0,7% τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία. «Αυτό το άλμα του πληθωρισμού αποτελεί ένα μήνυμα για έξοδο από την επεκτατική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo, Κλέμενς Φούεστ, στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας: «Εάν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν για το σύνολο της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Μάρτιο του 2017».

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Γερμανίας υπερδιπλασιάσθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών και δίνοντας ένα καλοδεχούμενο στήριγμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως υποδηλώνουν στοιχεία που ανακοινώθηκαν από πέντε ομοσπονδιακά κρατίδια. Τα στοιχεία αυτά έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν τουλάχιστον 1,7% σε ετήσια βάση στο τέλος του 2016, κοντά στον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον πληθωρισμό, που είναι λίγο κάτω από το 2%. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο σύνολο της Γερμανίας αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Η ΕΚΤ διοχετεύει χρήμα στην οικονομία της Ευρωζώνης στην προσπάθειά της να αυξήσει τον πληθωρισμό από ένα αρνητικό σχεδόν επίπεδο και επομένως τα ισχυρά σημερινά στοιχεία είναι πιθανόν να ενισχύσουν τις φωνές για έναρξη αντιστροφής της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας από τις δημοσιονομικά συντηρητικές δυνάμεις. Ο οικονομολόγος της τράπεζας DZ Μίχαελ Χολστάιν δήλωσε ότι τα στοιχεία από τα γερμανικά κρατίδια υποδηλώνουν πως ο εναρμονισμένος γερμανικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,5% σε ετήσια βάση. Θα πρόκειται για τον υψηλότερο ετήσιο πληθωρισμό από τον Νοέμβριο του 2014 και επίσης υψηλότερο από τη μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Reuters (1,3% έναντι 0,7% τον Νοέμβριο)


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου