Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 15:45:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Etihad και TUI δημιουργούν αεροπορικό όμιλο μέσω της Air Berlin
Etihad και TUI δημιουργούν αεροπορικό όμιλο μέσω της Air Berlin
Πηγή: Express.gr
Στη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Αεροπορικού Ομίλου προχωρούν από κοινού η Etihad Aviation Group (EAG) και η TUI, μέσω του συνδυασμού του στόλου της δεύτερης με τις τουριστικές δραστηριότητες της Air Berlin που ανήκει στην Etihad.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το διοικητικό συμβούλιο της Etihad Aviation Group (EAG) ενέκρινε την πρόταση με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Αεροπορικού Ομίλου σε κοινοπραξία με την TUI AG, η οποία θα αποτελείται από ένα στόλο περίπου 60 αεροσκαφών, προσφέροντας χωρητικότητα 15 εκ. θέσεων ετησίως, βασισμένη στην απ' ευθείας διασύνδεση βασικών  Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών. Η δημιουργία του υπόκειται σε έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς αερομεταφορών και αντιμονοπωλιακών αρχών.

Η σχεδιαζόμενη πράξη συμπεριλαμβάνει μια συμφωνία για τη θυγατρική του EAG, Etihad Investment Holding Company LLC (Etihad) προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο 49,8%, από την Airberlin, θυγατρική αεροπορική εταιρεία της ΝΙΚΗ Luftfahrt GmbH. Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Etihad θα καταβάλει άμεσα το μερίδιο της στη ΝΙΚΗ για το νέο Ευρωπαϊκό Αεροπορικό Όμιλο και πλέον δε θα ελέγχει, ή θα είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ΝΙΚΗ. Η TUI θα συμβάλει στην κοινοπραξία μέσω της θυγατρική της TUIfly GmbH, προσφέροντας 14 αεροσκάφη τα οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν η TUIfly για την Airberlin στο πλαίσιο μιας συμφωνίας πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών.
Η TUI AG θα κατέχει το 24,8% των μετοχών στην κοινοπραξία, με την Etihad να κατέχει το 25% των μετοχών. Το υπόλοιπο 50,2% θα παραμείνει στην κατοχή του ιδιωτικού ιδρύματος ΝΙΚΗ Privatstiftung.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Αεροπορικός όμιλος θα εδρεύει στη Βιέννη, με προγραμματισμένη εκκίνηση  εργασιών τον Απρίλιο του 2017, συγκεκριμένα κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, εξυπηρετώντας ένα ευρύ δίκτυο προορισμών από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία (Ανόβερο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Μπάντεν-Μπάντεν, το Αμβούργο, Βασιλεία και τη Βιέννη). Στους βασικούς προορισμούς θα συμπεριλαμβάνονται οι Βαλεαρίδες, Κανάριοι Νήσοι, η ηπειρωτική Ισπανία και η Ελλάδα.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου