Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 08:09:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Η Monte dei Paschi ανακοίνωσε νέα προσφορά για την ανταλλαγή ομολόγων της
Η Monte dei Paschi ανακοίνωσε νέα προσφορά για την ανταλλαγή ομολόγων της
Πηγή: Express.gr
Η ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS) ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι θα ανοίξει εκ νέου την προσφορά για ανταλλαγή ομολόγων με μετοχές της, στο πλαίσιο της τελικής προσπάθειας που καταβάλλει για να επιτύχει μία ανακεφαλαιοποίησή της ύψους 5 δις. ευρώ , αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή είναι αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας της και την αποφυγή διάσωσής της από το ιταλικό κράτος. Η προβληματική ιταλική τράπεζα δίνει αγώνα με τον χρόνο, καθώς πρέπει να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση έως το τέλος του έτους, μετά την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) του αιτήματος να της δοθεί περισσότερος χρόνος. Η ΕΚΤ έχει δώσει στην MPS προθεσμία έως το τέλος του έτους για να αυξήσει τα κεφάλαιά της, στο πλαίσιο μία ευρύτερης αναδιάρθρωσής της που περιλαμβάνει την πώληση «κόκκινων» δανείων ύψους 28 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα έχει προσφέρει ήδη στους κατόχους ομολόγων της να ανταλλάξουν τίτλους χαμηλής εξασφάλισης, ύψους 4,3 δισ. ευρώ, με μετοχές. Ωστόσο, συγκέντρωσε μόνο 1 δισ. ευρώ από την προηγούμενη προσφορά της. Στη χθεσινή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα ανοίξει εκ νέου την προσφορά, αφού έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές, στοχεύοντας σε επενδυτές «που έχουν δείξει ενδιαφέρον».


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου