Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:21:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow H Κομισιόν προτείνει νέους κανόνες για την έγκαιρη αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων
H Κομισιόν προτείνει νέους κανόνες για την έγκαιρη αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων
Πηγή: Express.gr
Προτάσεις για ένα σύνολο ευρωπαϊκών κανόνων για την αφερεγγυότητα (insolvency) των επιχειρήσεων παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η προτεινόμενη οδηγία έχει στόχο να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στις εταιρείες που αντιμετωπίζουν χρηματοοικονομικές δυσκολίες να προχωρήσουν εγκαίρως σε αναδιάρθρωση και να αποφύγουν έτσι την πτώχευση και τις απολύσεις. Επιπλέον, θα διασφαλίσει ότι οι επιχειρηματίες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση μετά από πτώχευση. Θα έχει ακόμη ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των διαδικασιών αφερεγγυότητας σε όλη την ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται 23η μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών αφερεγγυότητας. Επιπλέον, στην Ελλάδα οι διαδικασίες αυτές διαρκούν κατά μέσο όρο 3,5 έτη σε σχέση με δύο έτη που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, ενώ το ποσοστό ανάκτησης των οφειλόμενων χρεών για τους πιστωτές είναι 35,6% σε σχέση με 65% σε επίπεδο ΕΕ.

Ο στόχος των νέων κανόνων που προτείνονται είναι σύμφωνα με την Επιτροπή, να μειωθεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάνονται λόγω πτώχευσης, να υπάρχει μεγαλύτερη νομική ασφάλεια για τους διασυνοριακούς επενδυτές, να διευκολυνθεί η δανειοδότηση μετατρέποντας το κακό χρέος σε εξυπηρετούμενο δάνειο και τέλος να επιτραπεί στους επιχειρηματίες να επανεκκινήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, ενισχύοντας την καινοτομία και δημιουργώντας τρία εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να προβαίνουν εγκαίρως σε αναδιάρθρωση, ώστε να διασώζονται οι θέσεις εργασίας και να διατηρείται η αξία τους. Επίσης, θέλουμε, με την υποστήριξή μας, οι επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν να στέκονται ξανά στα πόδια τους πιο γρήγορα και να κάνουν μια νέα προσπάθεια έχοντας τη σοφία της εμπειρίας», δηλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, ενώ από την πλευρά της η επίτροπος Βιέρα Γιούροβα, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των φύλων, επισήμανε πως «είναι πλέον καιρός να προσφέρουμε στους επιχειρηματίες μια δεύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση, μέσω της πλήρους απαλλαγής τους από τα χρέη τους σε διάστημα τριών ετών κατ' ανώτατο όριο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, κάθε χρόνο στην ΕΕ πτωχεύουν 200 000 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να χάνονται 1,7 εκατ. θέσεις εργασίας. «Πολλές από τις πτωχεύσεις αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν τα πλαίσια αφερεγγυότητας και οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης λειτουργούσαν με αποτελεσματικότερο τρόπο», κατέληξε η κ. Γιούροβα.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου