Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 21:27:24

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Ο Κονστάνσιο της ΕΚΤ προειδοποιεί για κινδύνους από τη νίκη του Τραμπ
Ο Κονστάνσιο της ΕΚΤ προειδοποιεί για κινδύνους από τη νίκη του Τραμπ
Πηγή: Express.gr
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές προεξοφλούν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο αμερικανικός προστατευτισμός και οι εγχώριοι πολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να πλήξουν την Ευρώπη, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο.

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν άνοδο ενώ οι τιμές των ομολόγων υποχωρούν καθώς οι επενδυτές αναμένουν η κυβέρνηση του Τραμπ να μειώσει φόρους και να αυξήσει τις δαπάνες, ενισχύοντας την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, ο Κονστάνσιο τόνισε ότι η δέσμευση του Τραμπ να θέσει «Πρώτα την Αμερική» θα μπορούσε να πλήξει τις εξαγωγές της Ευρώπης και των αναδυόμενων αγορών και να τροφοδοτήσει τους «πολιτικούς κινδύνους», σε μια πιθανή αναφορά στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και των εθνικιστικών κομμάτων στις χώρες της ευρωζώνης.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν εξάγουμε βιαστικά, θετικά συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις στην αγορά διότι ίσως δεν υποδηλώνουν απαραίτητα ότι η παγκόσμια οικονομία θα έχει μια επιταχυνόμενη ανάκαμψη με υψηλότερη ανάπτυξη», ανέφερε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

«Μέχρι στιγμής, αυτές οι εξελίξεις δείχνουν προς μια αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της πολιτικής «Πρώτα η Αμερική».

Ο Κονστάνσιο επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίζει να ανακάμπτει και θα οδηγήσει τον πληθωρισμό «αρκετά πάνω από το 1%» έως την επόμενη άνοιξη, από το 0,5% σήμερα.

Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη βασίζεται στη μη υλοποίηση των «πιθανών αρνητικών επιπτώσεων της σημερινής αβεβαιότητας», προειδοποίησε ο Κονστάνσιο, ζητώντας «περισσότερο επεκτατικές» οικονομικές πολιτικές για τη στήριξη της ανάπτυξης.

«Πράγματι, μια σειρά πολιτικών κινδύνων ίσως προκαλέσουν οικονομικά σοκ», δήλωσε ο Κονστάνσιο.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου