Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 21:34:27

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει πλεόνασμα πετρελαίου το 2017
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει πλεόνασμα πετρελαίου το 2017
Πηγή: Express.gr
Η αγορά πετρελαίου κινδυνεύει να έχει πλεόνασμα και το 2017 αν δεν υπάρξει μια μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, καθώς οι παραγωγοί σε όλο τον κόσμο αυξάνουν την προσφορά και εξασθενεί ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου, ο οργανισμός ανέφερε ότι η παγκόσμια προσφορά αυξήθηκε κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο στα 97,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, χάρη στην παραγωγή ρεκόρ του ΟΠΕΚ και την αυξανόμενη παραγωγή από χώρες που δεν είναι μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, ο Καναδάς και το Καζακστάν.

Ο ΙΕΑ διατήρησε την πρόβλεψή του για το ρυθμό αύξησης της ζήτησης το 2016 στα 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα και αναμένει η κατανάλωση να αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό τον επόμενο χρόνο, έχοντας επιβραδυνθεί σταδιακά από το υψηλό πενταετίας του 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2015.

Ο ΟΠΕΚ συναντάται στα τέλη Νοεμβρίου για να συζητήσει την προτεινόμενη μείωση της παραγωγής στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα αλλά οι διαφωνίες μεταξύ των μελών του για τις εξαιρέσεις και τα επίπεδα παραγωγής έχουν ενισχύσει τις αμφιβολίες για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε ουσιαστική μείωση.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η συνεδρίαση της Βιέννης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τελική -και πολλάκις αναβληθείσα- εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου», ανέφερε ο ΙΕΑ.

«Εάν δεν επιτευχθεί καμία συμφωνία και κάποια μεμονωμένα μέλη συνεχίσουν να αυξάνουν την παραγωγή τους τότε η αγορά θα συνεχίσει να έχει πλεόνασμα καθ' όλο το έτος, με μικρή πιθανότητα οι τιμές του πετρελαίου να αυξηθούν σημαντικά υψηλότερα. Πράγματι, εάν το πλεόνασμα της προσφοράς διατηρηθεί το 2017, θα πρέπει να υπάρξει κάποιος κίνδυνος μείωσης των τιμών».


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου