Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 12:20:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow ΕΚΤ: Η εξαιρετικά χαλαρή πολιτική παραμένει κατάλληλη
ΕΚΤ: Η εξαιρετικά χαλαρή πολιτική παραμένει κατάλληλη
Πηγή: Express.gr
Η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εξακολουθεί να είναι κατάλληλη, όπως θεωρούν στη μεγάλη πλειονότητά τους οι ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε έρευνα, σε αντίθεση με την άποψη που διατύπωσαν πρόσφατα Γερμανοί εμπειρογνώμονες.

Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, που συμβουλεύει την κυβέρνηση της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η ΕΚΤ πρέπει να μειώσει το πρόγραμμά της αγορών ομολόγων με δεδομένη την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης. Έρευνα, όμως, που έγινε μεταξύ 64 Ευρωπαίων ακαδημαϊκών από το Κέντρο Μακροοικονομικής (Center for Macroeconomics) και το Κέντρο Έρευνας Οικονομικής Πολιτικής (Center for Economic Policy Research) έδειξε ότι το 78% των ερωτηθέντων διαφωνεί ή διαφωνεί ισχυρά με τη γερμανική άποψη.

Επιδιώκοντας να ενισχύσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα, κυρίως κρατικά, αξίας 80 δισ. ευρώ κάθε μήνα και έχει μειώσει τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος. Η ΕΚΤ θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα για το αν θα παρατείνει το πρόγραμμα αγορών και μετά τη προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2017 λήξη του. Με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να προβλέπεται να αυξηθεί στο 1,3% τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο 3,5 ετών, αυξάνονται οι φωνές που ζητούν από την κεντρική τράπεζα να σηκώσει το πόδι της από το πετάλι της νομισματικής στήριξης.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου