Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 13:31:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow ΔΝΤ: Η πολιτική αβεβαιότητα έχει επιπτώσεις στην τουρκική οικονομία
ΔΝΤ: Η πολιτική αβεβαιότητα έχει επιπτώσεις στην τουρκική οικονομία
Πηγή: Express.gr
Η εντεινόμενη πολιτική αβεβαιότητα, η πτώση του τουριστικού τομέα και τα υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους προκαλούν αναταράξεις στην τουρκική οικονομία, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να πέσει στο 2,9% φέτος, όπως εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο διεθνής οικονομικός οργανισμός έρχεται έτσι να προστεθεί σε μια σειρά θεσμών που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ορισμένοι από τους δυτικούς συμμάχους της 'Αγκυρας έχουν θορυβηθεί από την καταστολή μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

"Η τουρκική οικονομία έχει αντέξει σε πολλά σοκ" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΝΤ. "Ωστόσο, η εντεινόμεη πολιτική αβεβαιότητα, η κατακόρυφη πτώση των εσόδων από τον τουρισμό και το υψηλό επίπεδο χρέους των εταιρειών έχουν επιπτώσεις" προστίθεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη νέα εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Το ΔΝΤ αναμένει ότι η ανάπτυξη θα μειωθεί στο 2,9% φέτος, επικαλούμενο τη χαμηλή επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τα αρνητικά σοκ, εγχώρια και προερχόμενα από το εξωτερικό. Περιγράφει επίσης την ανεργία ως "υψηλή και αυξανόμενη", σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα εντάθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου