Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:52:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Σχεδόν βέβαιη η συνέχιση αγορών ομολόγων και μετά τον Μάρτιο από την ΕΚΤ
Σχεδόν βέβαιη η συνέχιση αγορών ομολόγων και μετά τον Μάρτιο από την ΕΚΤ
Πηγή: Express.gr
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Μάρτιο του 2017, και θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις αγορές τους, ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν επαρκείς διαθέσιμοι τίτλοι, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγές της ΕΚΤ.

Οι κινήσεις αυτές θα γίνουν σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σημειώνει το Ρόιτερς. Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσουν τον Δεκέμβριο για τη μελλοντική μορφή και διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, με βάση τις νεότερες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Σήμερα, η ΕΚΤ αγοράζει τίτλους ύψους 80 δις. ευρώ μηνιαίως. Δεν έχει αποφασισθεί, αν ο μηνιαίος αυτός όγκος των αγορών θα συνεχισθεί και μετά τον Μάρτιο ή θα μειωθεί. Η απόφαση θα εξαρτηθεί από τα νεότερα οικονομικά στοιχεία, δήλωσαν οι πηγές.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν μία ελαφρά άνοδο του πληθωρισμού και άλλων δεικτών οικονομικής δραστηριότητας. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από την αρχή του έτους, ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης των γερμανικών επιχειρήσεων Ifo βελτιώθηκε απρόσμενα τον τρέχοντα μήνα. Καθώς, ωστόσο, ο στόχος για τον πληθωρισμό σχεδόν 2% της ΕΚΤ δεν επιτυγχάνεται, ακόμη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, που είναι υπέρ αυστηρής νομισματικής πολιτικής, δεν είναι έτοιμα να υποστηρίξουν ότι οι αγορές ομολόγων πρέπει να σταματήσουν τον Μάρτιο, δήλωσαν οι πηγές.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου