Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 11:34:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Σε υψηλά επίπεδα το ιδιωτικό χρέος στην Κύπρο, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα
Σε υψηλά επίπεδα το ιδιωτικό χρέος στην Κύπρο, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα
Πηγή: Express.gr
Τα εγχώρια νοικοκυριά και οι μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένες, παρά τη μικρή βελτίωση που καταγράφεται, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) στην έκθεσή της για τον Σεπτέμβριο του 2016. Σύμφωνα με την έκθεση, τα εγχώρια νοικοκυριά και οι μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένες, με μια μικρή μείωση από το προηγούμενο τρίμηνο, με το χρέος του μη χρηματοοικονομικού ιδιωτικού τομέα να φτάνει το 354,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στο τέλος Μαρτίου 2016, έναντι 357,6% το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ωστόσο, οι δείκτες χρέους των νοικοκυριών και των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων παρέμειναν σε σχετικά σταθερά επίπεδα, με οριακή πτώση στο 127,3% και 226,9% του ΑΕΠ, αντίστοιχα, στο τέλος Μαρτίου του 2016.

Οι τραπεζικές χορηγήσεις προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν στο επίπεδο του 243,1% του ΑΕΠ στο τέλος Μαρτίου 2016, σε σύγκριση με 252,0% το προηγούμενο έτος.

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού (καθαρή αξία) των νοικοκυριών αυξήθηκαν στο 121,8% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2016. Τα καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία παθητικού των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων παρέμειναν υψηλά στο 221,9% του ΑΕΠ στο τέλος Μαρτίου του 2016, παρουσιάζοντας μικρή μείωση από το προηγούμενο τρίμηνο.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου