Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 11:07:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Τεχνικές αλλαγές στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ
Τεχνικές αλλαγές στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ
Πηγή: Express.gr
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν να συζητήσει τεχνικές αλλαγές στο πλαίσιο των αγορών ομολόγων στις οποίες προβαίνει την επόμενη εβδομάδα, αλλά η λήψη αποφάσεων ίσως αναβληθεί για τον Δεκέμβριο, όταν η ΕΚΤ θα κρίνει αν θα επεκτείνει το πρόγραμμα και μετά τον Μάρτιο του 2017, δήλωσαν πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Οι συμβιβαστικές προτάσεις (για τις αλλαγές στο πλαίσιο) μπορεί να περιλαμβάνουν την προσωρινή και μερική χαλάρωση του κανόνα, βάσει του οποίου οι αγορές ομολόγων της ΕΚΤ κατά χώρα πρέπει να είναι ανάλογες με το μέγεθος της οικονομίας της, δήλωσαν οι πηγές. Αυτό θα μπορούσε πιθανόν να μειώσει τις αγορές γερμανικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα, εγείροντας τον κίνδυνο νέας σύγκρουσης με το Βερολίνο, το οποίο υποστηρίζει ήδη ότι η ΕΚΤ επιδοτεί χώρες με μεγάλα χρέη.

'Αλλες προτάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την αγορά περιορισμένου ύψους ομολόγων με αποδόσεις χαμηλότερες από το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ (είναι σήμερα αρνητικό, -0,4%), τα οποία αποκλείονται με τους σημερινούς κανόνες και την αγορά μεγαλύτερου ποσοστού κάθε μεμονωμένης έκδοσης ομολόγων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η ΕΚΤ αναζητεί τρόπους για να διασφαλίσει ότι μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει τίτλους ύψους 80 δισεκ. ευρώ τον μήνα, ακόμη κι αν αποφασίσει την παράταση του προγράμματος πέραν της σημερινής προθεσμίας λήξης τον Μάρτιο του 2017. Επειδή, όμως, οι τεχνικές αλλαγές θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το αν θα παραταθεί το πρόγραμμα, πολλοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ υποστηρίζουν τον συνδυασμό των δύο αποφάσεων, εξήγησαν οι πηγές.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου