Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 06:11:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η απόφαση της ΕΕ για την Apple δεν στρέφεται κατά των ΗΠΑ
Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η απόφαση της ΕΕ για την Apple δεν στρέφεται κατά των ΗΠΑ
Πηγή: Express.gr
Η απόφαση της ΕΕ πως η Apple Inc πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία για καθυστερούμενους φόρους βασίσθηκε σαφώς σε γεγονότα και σε υφιστάμενους κανόνες και δεν είναι μια απόφαση που στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Η απόφαση αυτή είναι σαφώς βασισμένη σε γεγονότα (...) Εφαρμόζουμε τους κανόνες σύμφωνα με τα γεγονότα και τη νομοθεσία", δήλωσε μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Χανγκτζού, επισημαίνοντας πως η Apple είχε επωφεληθεί από υπερβολικά "φορολογικά πλεονεκτήματα" που της είχαν χορηγηθεί από το Δουβλίνο και πως θα ήταν "παράλογο" να είχε επιλεγεί το πεδίο της φορολογίας για να "γίνει επίθεση στις ΗΠΑ".

Ο Γιούνκερ διαβεβαίωσε ακόμη πως οι Βρυξέλλες "θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται" με τις ΗΠΑ για τη διατλαντική συνθήκη ελεύθερου εμπορίου (TTIP ή Tafta), καθώς η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαπραγματευτεί παραμένει πλήρως σε ισχύ.

"Δεδομένης της εντολής" που έχουν δώσει στην Κομισιόν τα κράτη μέλη της ΕΕ, "θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες" αυτή τη συνθήκη "με τις θετικές επιπτώσεις" για την οικονομία και την απασχόληση, δήλωσε, παρά τις αντιρρήσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στους κόλπους των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου