Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 14:54:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Διεθνής Οικονομία arrow Σημαντική αύξηση εσόδων για την Alphabet, μητρική εταιρία της Google
Σημαντική αύξηση εσόδων για την Alphabet, μητρική εταιρία της Google
Πηγή: Express.gr
«Υπάρχει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Google», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σουντάρ Πιτσάι, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε πρόσφατα με επενδυτές. Η δήλωση αυτή του Πιτσάι δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, κατέγραψε αύξηση εσόδων της τάξης του 21,3%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 4,88 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα της Alphabet με τις θυγατρικές της εταιρείες ανήλθαν στα 21,5 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα 17,73 δισ. δολάρια που ήταν το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι κατά μέσο όρο τα έσοδα δεν θα ξεπερνούσαν τα 20,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα έσοδα της Google προερχόμενα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 19,5%, στα 19,14 δισ. δολάρια, ενώ αύξηση κατά 29% σημείωσαν τα αμειβόμενα κλικ, όταν δηλαδή οι διαφημιστικές εταιρείες πληρώνουν μόνο εάν ο χρήστης πατήσει πάνω στον σύνδεσμο της διαφήμισης.

Τα έσοδα από άλλες θυγατρικές της Alphabet, όπως η ευρυζωνική επιχείρηση Google Fiber, τα προϊόντα οικιακού αυτοματισμού Nest και τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν κατά 150%, στα 185 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι λειτουργικές ζημίες ανήλθαν στα 859 εκατομμύρια δολάρια.


 
     
 

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2013
Η αίσθηση σ' ένα ντους αξίας 32.000 δολαρίων (video)
Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο
Συμφωνία Σκοπίων - Ρωσίας για κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού «South Stream»
Η Ισπανία θα ασκήσει έφεση κατά της ΕΕ για να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις για τα ναυπηγεία της
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου