Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019, 06:16:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Αύριο οι στόχοι και οι προοπτικές της Attica Bank για το 2017
Αύριο οι στόχοι και οι προοπτικές της Attica Bank για το 2017
Πηγή: ΑΠΕ
Τους στόχους και τις προοπτικές του 2017 της Attica bank θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου η διοίκηση της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στα στελέχη και τους πελάτες της. Στις συναντήσεις αυτές η διοίκηση θα τους ενημερώσει για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο ήδη υλοποιείται. Επίσης ειδική συζήτηση θα γίνει με τα υποκαταστήματα της τράπεζας στην περιοχή. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας «η νέα διοίκηση της Attica Bank, από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, έχει πρωτοστατήσει στην άμεση εξυγίανση της τράπεζας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά».

Μάλιστα «το πόρισμα, εξάλλου, το οποίο δημοσιοποιήθηκε εν μέσω τριημέρου αργιών, είναι ήδη γνωστό στην Attica Bank - το τελικό κείμενο που οποίου γνωστοποιήθηκε την 17η Οκτωβρίου 2016 από την Τράπεζα Ελλάδος - το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας το αποδέχθηκε, κατάρτισε άμεσα πλάνο διορθωτικών ενεργειών και απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο και υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της.

 Η Attica Bank έχει θεραπεύσει μέχρι σήμερα ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος, που προέκυψε μετά από έρευνα των εποπτικών οργανισμών (SSM και Τράπεζα Ελλάδος) και μάλιστα ενημερώνει κάθε μήνα την Τράπεζα Ελλάδος, για την περαιτέρω πρόοδο αυτού του καθοριστικού εγχειρήματος».

 Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «η τράπεζα, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή διοίκηση» η οποία τονίζεται «προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως, πολύ περισσότερο καθώς τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, αποτελούν για την ίδια παρελθόν και δεν την επηρεάζουν πλέον».

 Ετσι προστίθεται στην ανακοίνωση «με νέα διοίκηση, νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, πλήρη λειτουργία όλων των Επιτροπών, η τράπεζα έχει επιστρέψει πλήρως στην εποπτική και επιχειρηματική κανονικότητα και αντιμετωπίζει το μέλλον με σύνεση, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία».

Αναφορικά με το πόρισμα η η διοίκηση της της τράπεζας σημειώνει πως «ειδικότερα τώρα για τα κρίσιμα ζητήματα που αναφέρονται :

1) Σε σχέση με την πιστοδοτική λειτουργία της τράπεζας, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί άριστα όσα αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, στην ταξινόμηση και την αξιολόγηση πελατών και την εγκριτική διαδικασία.

2) Σε σχέση με τη σύσταση του ελέγχου, που αφορά στη συμμετοχή πελατών στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί και σχετική σημείωση υπάρχει στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30ης/9/2016, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Τράπεζα Ελλάδος.

3) Η Attica Bank, έχει εκπονήσει και υλοποιεί με επιτυχία, Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης, το οποίο το έχει υποβάλλει και αναμένει την τελική έγκριση από την DG Comp.

 Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank:

- Έχει δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ΜΜΕ, περιορίζοντας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο.

- Επικεντρώνεται στο κύριο έργο της, που είναι η εξυγίανση του ισολογισμού της με την απεμπλοκή του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου το οποίο  προβλέπεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

-Επιπλέον, στοχεύει και στην διεύρυνση των συνεργασιών με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς φορείς προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την διευκόλυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

- Υλοποίησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε και Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με το Σύλλογο Εργαζομένων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της και την προσαρμογή της στις τρέχουσες ανάγκες της».

Και η ανακοίνωση καταλήγει «συνεπώς, η προαναγγελθείσα από την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος κατάθεση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη και η διαδικασία που ακολουθείται είναι αναμενόμενη και η Attica Bank το αντιμετωπίζει, όπως έχει σχεδιαστεί».

Νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Attica Bank

Νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας υπέγραψε η διοίκηση της Attica Bank με τον σύλλογο Εργαζομένων, με στόχο όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών και πελατών της, την εξυγίανσή της και τη λειτουργία της με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια, ώστε να καταστεί ισχυρότερη στην τραπεζική αγορά».

Ειδικότερα στα πλαίσια περιορισμού του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους, οι κοινωνικοί εταίροι της τράπεζας υπέγραψαν στις 17 Φεβρουαρίου 2017 τη νέα ΕΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «ο στόχος εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους επιτυγχάνεται με μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης περίπου του 17%  και δραστική απλοποίηση του υφιστάμενου μισθολογικού πλαισίου αμοιβών, με αποτέλεσμα η τράπεζα μισθολογικά να τοποθετείται πλέον στον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς. H επικείμενη έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσής από την DG Comp, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η  επιτυχής αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της Attica Bank και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με ξένο επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, αποτέλεσαν τα πρώτα καθοριστικά βήματα ανάταξης της Τράπεζας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει «η υπογραφή της τριετούς σύμβασης με τον Σύλλογο Εργαζομένων έρχεται να επισφραγίσει το άριστο κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων με κοινό στόχο την υγιή και ανοδική μελλοντική πορεία της τράπεζας».      

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου