Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 00:03:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Αλλαγές προσώπων στο ΔΣ της Τραπέζης Πειραιώς
Αλλαγές προσώπων στο ΔΣ της Τραπέζης Πειραιώς
Πηγή: Express.gr
H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, Α' αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, ανεξάρτητο Mέλος, ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, Β' αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, μη εκτελεστικό Μέλος και η κα Χαρούλα Απαλαγάκη, εντεταλμένη σύμβουλος και CLO, υπέβαλαν την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση ο κ. Ταμβακάκης, με τη μεγάλη διοικητική και τραπεζική εμπειρία του εντός και εκτός Ελλάδας, διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο, σε μία δύσκολη περίοδο για την εγχώρια αγορά και τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο κ. Ταμβακάκης αποχωρεί, προκειμένου να προχωρήσει σε νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Ο κ. Λεκκάκος ολοκλήρωσε έναν εποικοδομητικό κύκλο 25 ετών στην Τράπεζα Πειραιώς. Η βαθιά τραπεζική του γνώση, οι διοικητικές του δεξιότητες και η ανάληψη κορυφαίων θέσεων στον Όμιλο, τονίζεται στην ανακοίνωση, προσέφεραν καθοριστικά στην πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς άλλωστε ο ίδιος διετέλεσε και διευθύνων σύμβουλος επί 5 έτη. Ο κ. Λεκκάκος αποχωρεί από τον Όμιλο, προκειμένου να επικεντρωθεί στον απαιτητικό ρόλο του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG.

Η κα Απαλαγάκη συνέβαλε σημαντικά επί 14 έτη ως νομική σύμβουλος της Τράπεζας, εκ των οποίων 11 έτη και ως μέλος Δ.Σ., ενώ άσκησε χρέη και μεταβατικής πρόεδρου το 2016. Με το πλούσιο νομικό της υπόβαθρο και την εκτεταμένη εμπειρία της, προσέφερε πολύτιμη στήριξη στην Τράπεζα σε μια κρίσιμη περίοδο. Η κα Απαλαγάκη αποχωρεί από την Τράπεζα, καθώς από την 1 Μαρτίου 2017, αναλαμβάνει τη θέση της γενικής γραμματέως στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ.Ταμβακάκη, τον κ. Λεκκάκο και την κα Απαλαγάκη, για τη σημαντική συμβολή τους στην πορεία ανάπτυξης του Ομίλου και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια.

Η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να αντικαταστήσει τα μέλη που αποχωρούν στο εγγύς μέλλον. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω.

H Tράπεζα Πειραιώς έχει ορίσει οκτώ νέα μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο κατά το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου κ. Γεώργιου Χαντζηνικολάου. 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου