Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 17:42:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Τη σύμβαση πώλησης των μετοχών που κατέχει στην Arivia ΑΒΕΕ υπέγραψε η ΕΛΓΕΚΑ
Τη σύμβαση πώλησης των μετοχών που κατέχει στην Arivia ΑΒΕΕ υπέγραψε η ΕΛΓΕΚΑ
Πηγή: Express.gr
 Τη σύμβαση πώλησης των μετοχών που κατέχει στην Arivia ΑΒΕΕ υπέγραψε η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., ανοίγοντας τον δρόμο ώστε η συγκεκριμένη θυγατρική της να περιέλθει σε ελληνική ανώνυμη εταιρεία, έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ. Το αντίτιμο, που θα χρηματοδοτηθεί από διεθνούς βεληνεκούς επενδυτικό σχήμα, του οποίου ηγείται το επενδυτικό κεφάλαιο «Southbridge Europe Mezzanine SICAR», αφορά το 90,04% των μετοχών της Arivia και θα καταβληθεί εντός των επόμενων 15 ημερών. Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί από την ΕΛΓΕΚΑ ως εγγύηση για το νέο ομολογιακό της δάνειο, το οποίο αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της και στην αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανείου της (ποσό 10 εκατ. ευρώ, ήτοι το 50% του τιμήματος, θα διοχετευτεί στις πιστώτριες τράπεζες).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η μεταβίβαση θα της αποφέρει έσοδο ύψους 20 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά τη χρηματοοικονομική εικόνα της, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει στον όμιλο κεφάλαιο κίνησης, που θα στηρίξει την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδίου.
«Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της "Arivia" εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ που έχει τεθεί σε εφαρμογή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και αφορά στον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και την εστίαση στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων του και συγκεκριμένα: στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, μέσω της δραστηριότητας που ιστορικά αναπτύσσει, καθώς και στα παραδοσιακά logistics στην Ελλάδα μέσω της "Διακίνηση"» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η μεταβίβαση της εταιρείας επιφέρει σημαντική βελτίωση στη χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου, μέσω της εισροής κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ, καθώς εξασφαλίζει στον Όμιλο το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης για την απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης του επιχειρηματικού του σχεδίου και ενισχύει τις χρηματορροές υπέρ του πυρήνα των δραστηριοτήτων του.
Βάσει των τελευταίων δημοσιευμένων στοιχείων της μητρικής εταιρείας και του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ (30/6/2016), η επίδραση της πώλησης στα οικονομικά μεγέθη διαμορφώνεται ώς εξής: σε επίπεδο εταιρείας, το κέρδος συναλλαγής ανέρχεται σε 7,51 εκατ. ευρώ, ενώ σε ενοοιημένο επίπεδο σε 3,75 εκατ. ευρώ. 



 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου