Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 10:18:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Grivalia Properties: Στα 26,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 2016
Grivalia Properties: Στα 26,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 2016
Πηγή: Express.gr
 Στα 26,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Grivalia Properties για την χρήση του 2016, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Τα κέρδη προ φόρων, μη συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων από αποτίμηση, προβλέψεις έναντι επισφαλών απαιτήσεων, καθώς και αρνητική υπεραξία από συμμετοχή σε κοινοπραξία, ανήλθαν στα 45,5 εκατ. ευρώ, έναντι 43,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής χρήσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο όμιλος, εντός της χρήσης, αναγνώρισε επισφάλεια από τις εταιρείες ″Μαρινόπουλος ΑΕ Γενικού Εµπορίου″ και ″Αφοί Μαρινόπουλοι Συµµετοχών και ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων″ ποσού 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά απαιτήσεις σχετιζόμενες με τη λειτουργική μίσθωση τεσσάρων εμπορικών ακινήτων. O όμιλος έχει στην κατοχή του τα ακίνητα αυτά πέραν της δεκαετίας».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η πορεία των βασικών μεγεθών του ομίλου, κατά την χρήση 2016, σε σχέση με την περυσινή χρήση, ήταν η ακόλουθη:

- Τα έσοδα από μισθώματα παρουσιάζουν αύξηση κατά 6% (61,3 εκατ. ευρώ, έναντι 57,6 εκατ. ευρώ), η οποία οφείλεται, κυρίως, στην ενσωμάτωση των εσόδων προερχομένων από τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015, καθώς και των νέων επενδύσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρήσης.

- Οι ζημίες από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν στα 13,6 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 19,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Η μείωση αυτή οφείλεται, κυρίως, στις πιέσεις που δέχονται τα μισθώματα των εμπορικών ακινήτων, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης της οικονομίας.

- Τα χρηματοοικονομικά έσοδα διπλασιαστήκαν σε 0,8 εκατ. ευρώ, έναντι 0,4 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, λόγω της επιτυχούς διαχείρισης των διαθεσίμων.

- Τα χρηματοοικονομικά έξοδα παρουσίασαν αύξηση κατά 55% (2,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ). Η εν λόγω αύξηση οφείλεται στην αναγνώριση εφάπαξ χρηματοοικονομικών εξόδων που σχετίζονται με τη σύναψη του μακροπρόθεσμου δανείου ποσού 50 εκατ. ευρώ, με το International Finance Corporation.

- Οι φόροι ακινήτων παρουσίασαν αύξηση κατά 34% (5,5 εκατ. ευρώ, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ), κυρίως, λόγω της αύξησης του ΕΝΦΙΑ, η οποία οφείλεται στην αλλαγή του φορολογικού νόμου, κατά τον οποίο αυξήθηκε κατά 120% ο συντελεστής του συμπληρωματικού φόρου, καθώς και στις πραγματοποιηθείσες επενδύσεις της χρήσης 2015.

Τα έξοδα φόρων αυξήθηκαν κατά 227% (4,9 εκατ. ευρώ, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ), λόγω της αλλαγής του φορολογικού συντελεστή στον υπολογισμό του φόρου ενεργητικού, όπου ο οφειλόμενος φόρος δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 0,75%, ετησίως, των επενδύσεών της ΑΕΕΑΠ.

Οι βασικοί δείκτες του ομίλου διαμορφώνονται, ως εξής:
- Δείκτης Γενικής Ρευστότητας (Λόγος Κυκλοφορούντος Ενεργητικού προς Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις): 3,1x
- Δανειακές Υποχρεώσεις προς Σύνολο Ενεργητικού: 6%
- Δανειακές Υποχρεώσεις προς Επενδύσεις: 6%,
- Κεφάλαια από τη Λειτουργία (FFOs): 37,7 εκατ. ευρώ,

Τα διαθέσιμα του ομίλου, την 31η Δεκεμβρίου 2016, ανήλθαν στα 62 εκατ. ευρώ, από 112 εκατ. ευρώ, την 31η Δεκεμβρίου 2015 και οι δανειακές υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στα 52 εκατ. ευρώ, από 59 εκατ. ευρώ. Η μείωση των διαθεσίμων οφείλεται, κυρίως, στις αποκτήσεις νέων επενδύσεων κατά τη διάρκεια της χρήσης, καθώς και στη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 30,9 ευρώ από τα κέρδη της χρήσης 2015.
Την 31η Δεκεμβρίου 2016, η Εσωτερική Αξία του ομίλου (NAV) ανέρχεται στα 862 εκατ. ευρώ, 8,52 ευρώ ανά μετοχή». 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου