Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 18:07:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Παναγιωτάκης: Η μεταβίβαση της ΔΕΗ στο Υπερταμείο μπορεί να έχει θετική επίπτωση στην εταιρεία
Παναγιωτάκης: Η μεταβίβαση της ΔΕΗ στο Υπερταμείο μπορεί να έχει θετική επίπτωση στην εταιρεία
Πηγή: Express.gr
Πρόταση για κατοχύρωση του ελέγχου του ΑΔΜΗΕ από το κράτος με διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΗ, έχει υποβάλει η επιχείρηση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας απόψε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΗ.
 
«Σε κάθε περίπτωση, επιδιώκουμε η επιχείρηση να εισπράξει έγκαιρα το τίμημα από τη State Grid και από το κράτος, απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες, άμεσες υποχρεώσεις της», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος προχώρησε σε συνολική τοποθέτηση έναντι των εξελίξεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα:
 
- Για τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ), επανέλαβε την κριτική και επεσήμανε ότι «έχουμε χαράξει τη στρατηγική ξεπεράσματος των ΝΟΜΕ στην πράξη και δρομολογούμε ανάλογες δράσεις για το άνοιγμα της αγοράς με τον πλέον ομαλό, τηρουμένων των αναλογιών, τρόπο». Πρόκειται για τη σύσταση και διάθεση στην αγορά δύο εταιρειών σε πρώτη φάση, με πελάτες της ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες.
 
- Για το τέλος υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρηματοδοτείται από τους προμηθευτές, εξέφρασε αντιρρήσεις, επισημαίνοντας ότι οδηγεί σε επιβάρυνση πάνω από 500 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.
 
- Ζήτησε να θεσπιστεί το συντομότερο μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης, όχι μόνο ευελιξίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής αλλά και διαθεσιμότητας ισχύος, χωρίς διάκριση των καυσίμων και των τεχνολογιών, και με όρους αγοράς.
 
- Σημείωσε ότι το στοίχημα τώρα είναι να επιτευχθεί ικανοποιητικός βαθμός τήρησης των διακανονισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, και παράλληλα επαναφορά της εισπραξιμότητας των τρεχόντων λογαριασμών, «ει δυνατόν, στα προ κρίσης επίπεδα».
 
- Υπογράμμισε την ανάγκη ενεργειακού σχεδιασμού με στρατηγική μετάβασης από το λιγνίτη στις ανανεώσιμες πηγές και ελαχιστοποίηση των εισαγόμενων καυσίμων. «Με στενά επιχειρηματικά κριτήρια, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, οι επενδύσεις στη λιγνιτική παραγωγή είναι οι λιγότερο συμφέρουσες. Ποιος αλήθεια θα διέθετε 145 εκατομμύρια για μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, για ν? αρχίσει να λειτουργεί το εκεί ορυχείο και να αποσβαίνει τα χρήματά του σε 10 χρόνια; Είναι φανερό ότι η Πολιτεία επιθυμούσε και τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και τη λιγνιτική παραγωγή. 'Αρα έχει αναθέσει στη ΔΕΗ ένα ευρύτερο, πέρα από την επιχειρηματική άντληση μερίσματος, ρόλο. Αυτό η πολιτεία οφείλει να το αναγνωρίσει και να το στηρίξει».
 
- Τέλος για την ένταξη της ΔΕΗ στο λεγόμενο υπερταμείο, ανέφερε ότι «αποτελεί σημαντική διαρθρωτική αλλαγή, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει θετική επίπτωση, με την έννοια ότι θα στηρίξει και θα ενισχύσει τα εταιρικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας της, χωρίς τις αγκυλώσεις και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Δημοσίου». 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου