Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 09:34:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Ο Γιώργος Καραγεωργίου πρόεδρος και CEO της Olympic Shipping and Management S.A.
Ο Γιώργος Καραγεωργίου πρόεδρος και CEO της Olympic Shipping and Management S.A.
Πηγή: Express.gr
 Πρόεδρος και CEO της Olympic Shipping and Management SA, εταιρείας που διαχειρίζεται τα πλοία που ελέγχονται από το Ίδρυμα Ωνάση, ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου, ο Γιώργος Καραγεωργίου. Η Olympic Shipping and Management SA αποτελεί τη συνέχεια της OLYMPIC MARITIME, την οποία ίδρυσε το 1952 στο Παρίσι ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η οποία είχε την έδρα της στο Μονακό έως τις αρχές του 1990. Έκτοτε η εταιρεία μετεφέρθη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο. Διαχειρίζεται ένα στόλο αποτελούμενο από 17 δεξαμενόπλοια διπλών τοιχωμάτων, καθώς επίσης και 10 πλοίων χύδην ξηρού φορτίου. Ολική χωρητικότητα του στόλου είναι 5.500.000 DWT.

Ο κ. Καραγεωργίου ξεκίνησε τη διαδρομή του στον χώρο των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας από την εταιρεία «Kassos Maritime» (1990).

Επόμενος σταθμός στην πορεία του, η δημιουργία της «Stelmar Shipping Limited» (1992). Στην «Stelmar Shipping Limited», ο κ. Καραγεωργίου κατείχε διάφορες εκτελεστικές θέσεις, ενώ διατέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα με τη θητεία του στη Stelmar, ο κ. Καραγεωργίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας «easyGroup Ltd» (1995-2005), ενώ παράλληλα διετέλεσε και διευθυντής πολλών θυγατρικών εταιρειών της. Τελευταίο του επίτευγμα, η δημιουργία της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας «Globus Maritime Limited» (2006-2016), της οποίας υπήρξε συνιδρυτής και γενικός διευθυντής, ενώ από το 2011 είχε αναλάβει και πρόεδρός του ΔΣ.

Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού και μεταπτυχιακού τίτλου σε «Ocean Engineering», από το Stevens Institute of Technology, καθώς επίσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε «Shipping Trade and Finance», από το City University Business School.

Στη νέα εποχή για την Olympic Shipping and Management SA ο κ. Καραγεωργίου διαδέχεται στο τιμόνι της τον κ. Γιάννη Π. Ιωαννίδη, τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε θερμά για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου