Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 05:05:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Παραπλανητικές επιστολές σε εμπόρους σχετικά με την πιστοποίηση των σημάτων τους
Παραπλανητικές επιστολές σε εμπόρους σχετικά με την πιστοποίηση των σημάτων τους
Πηγή: Express.gr
 Παραπλανητικές επιστολές σχετικά με τη δημοσίευση εμπορικών σημάτων εντόπισε στην αγορά η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της γραμματείας, αναφέρεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας πληροφορήθηκε πως διάφορα ιδιωτικά γραφεία με έδρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στέλνουν επιστολές σε καταθέτες εθνικών και διεθνών σημάτων, καθώς και σημάτων της ΕΕ, καλώντας τους να καταβάλουν τέλη, προκειμένου να δημοσιεύσουν τα σήματά τους και να τα καταχωρήσουν στο μητρώο τους, δημιουργώντας την πεπλανημένη εντύπωση ότι πρόκειται για την επίσημη εθνική, διεθνή ή ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Κάποια από τα εν λόγω γραφεία κάνουν χρήση παρομοίων λογοτύπων με αυτά του EUIPO και του WIPO, κατά τρόπο που παραπλανούν το κοινό ως προς την ακριβή προέλευσή τους. Η υπηρεσία ενημερώνει τους χρήστες, ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν νομική υπόσταση για την καταχώριση των σημάτων τους σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της γενικής γραμματείας, «αν θέλετε να διαπιστώσετε την ακριβή προέλευση μιας τέτοιας επιστολής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην υπηρεσία μας».


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου