Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 19:48:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες: Επένδυση 70 εκατ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες: Επένδυση 70 εκατ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Πηγή: Express.gr
Την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους 70 εκ.ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για το διάστημα 2017 - 2020, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα - Γρανίτες.
Όπως ανακοινώθηκε, προβλέπεται η ανάπτυξη 4 πάρκων συνολικής παραγωγικής ισχύος 50 MW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Μακεδονία και την Θράκη και συγκεκριμένα στις Σέρρες, την Κομοτηνή και τη Θράκη, με έναρξη κατασκευής τον Μάρτιο του 2017.  Η επένδυση αυτή  βελτιώνει το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο έργων της Εταιρίας  και την κατατάσσει σε σημαντική θέση για τα δεδομένα της Ελληνικής  αγοράς ηλεκτρισμού από  ΑΠΕ.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα αναμενόμενα για το 2016 πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα της  ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε ΜΑΡΜΑΡΑ- ΓΡΑΝΙΤΕΣ,   από την αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα  του μαρμάρου, βελτιώνουν  περαιτέρω την ρευστότητα και την καθαρή θέση της εταιρίας  και ενισχύουν  την συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της. Ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης είναι και η διαφοροποίηση, με ενεργή και εντατική δραστηριοποίηση και σε άλλους αειφόρους κλάδους όπως αυτός της Αιολικής Ενέργειας. Η πλήρης λειτουργία των νέων 50MW έχει θετικές περιβαλλοντικές  επιπτώσεις και συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων κατά 123.500 τον. CO2 κάθε έτος  που ισοδυναμεί με δάσος 163.800 στρεμμάτων και ηλεκτροδότηση μιας πόλης 120.000 κατοίκων . 

Κατά τη χρήση 2015 η Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα - Γρανίτες είχε κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκ.ευρώ ενώ προέβλεπε αύξηση 20% κατά τη χρήση 2016. 


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου