Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 23:26:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Μείωση 5-6% στην εμπορική κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων
Μείωση 5-6% στην εμπορική κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων
Πηγή: Express.gr
Η φορολόγηση και η γραφειοκρατία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς στη σημερινή συνάντηση του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα φορολογικής φύσεως που απασχολούν το εγχώριο επιχειρείν και τις εμπορικές επιχειρήσεις, όπως η υποτονικότητα της αγοράς την εορταστική περίοδο, η μειωμένη καταναλωτική δαπάνη αλλά και οι αλλαγές στο φορολογικό/ασφαλιστικό πλαίσιο και στις εργασιακές σχέσεις.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν στη στήριξη της ανταγωνιστικής εμπορικής δραστηριότητας, στον περιορισμό και εξορθολογισμό της φορολογικής επιβάρυνσης της εμπορικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη διασύνδεσή της με την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση. Στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στις πηγές ρευστότητας για τις βιώσιμες εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και στην προώθηση των διενεργούμενων, μέσω πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών μέσων, συναλλαγών και στην αναγκαιότητα θέσπισης και λειτουργίας του «ειδικού επιχειρηματικού/τροφοδότη λογαριασμού» για τις επιχειρήσεις.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, μέσω της συρρίκνωσης του διοικητικού κόστους/γραφειοκρατία για τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και στην προώθηση δράσεων για την ενδυνάμωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της κατάρτισης εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι επικεφαλής του τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας (ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους αναπληρωτές τομεάρχες, Θεόδωρο Φορτσάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο που μετείχαν και στη σημερινή συνάντηση) θα συνεχίσουν τη συνεργασία με τις διοικήσεις φορέων της πραγματικής οικονομίας, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης στρατηγικής που θα εκτείνεται και πέραν των μνημονίων για την ανάταξη της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε τις παραμέτρους που συνιστούν τροχοπέδη στην ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα:

- Επισημάνθηκε η ανάγκη εξορθολογισμού του ύψους των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, όταν βεβαίως οι συνθήκες και οι δείκτες αποδοτικότητας των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας το επιτρέψουν, καθώς για πολλές από αυτές κρίνεται αμφίβολη η δυνατότητα επιβίωσής τους. Για όσο όμως διάστημα η μείωση των σχετικών συντελεστών θα κρίνεται ως ανέφικτη, θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στη θέσπιση ισοδύναμων μέτρων, τόνωσης της απασχόλησης και φορολογικής/ασφαλιστικής ελάφρυνσης των επιτηδευματιών.

- Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση των προτάσεων της ΕΣΕΕ, αναφορικά με τον περιορισμό του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, παραγόντων κομβικής σημασίας στην προσπάθεια καταπολέμησης των συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού και αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Αγοράς.

- Κρίθηκε αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών, οι οποίες θα αποσκοπούν στη διευκόλυνση της άσκησης εμπορικής δραστηριότητας και όχι στη περαιτέρω συρρίκνωσή της. Προς αυτή την κατεύθυνση πρακτικές όπως: οι αιφνιδιαστικές δεσμεύσεις επιχειρηματικών λογαριασμών, η μη δυνατότητα αξιοποίησης του διοικητικού συμβιβασμού αλλά και η επιβολή υπέρμετρων προστίμων και επιβαρύνσεων κατά τη διαδικασία των φορολογικών ελέγχων, θα πρέπει να εκλείψουν.

- Η εξοικείωση επιχειρήσεων και καταναλωτών με το «ηλεκτρονικό εμπόριο» και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, πρέπει να καταστεί κοινός τόπος και άμεση προτεραιότητα όλων των μερών.

Μείωση 5-6% στην εμπορική κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

Γύρω στο 5% με 6% είναι μειωμένη η εμπορική κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, σε σχέση με πέρυσι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι έμποροι περιμένουν να αρχίσει να κινείται η αγορά στο τέλος του μήνα.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης: «πέραν της συνεχούς συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης του κόσμου, η αγορά φαίνεται να έχει πληγεί από το γεγονός ότι οι εκπτώσεις ξεκίνησαν εφέτος νωρίς και συνδέθηκαν ημερολογιακά με την εορταστική περίοδο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, από την αρχή της εορταστικής περιόδου μέχρι σήμερα η κίνηση στην αγορά είναι μειωμένη κατά περίπου 17% σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι στην έναρξη της εκπτωτικής περιόδου ο κ. Κορκίδης, είχε εκφράσει την ελπίδα του:«…πως οι 50 ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων με συνολικό τζίρο 5,4 δισ. ευρώ, θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του χαμένου τζίρου από τα 4 δισ. ευρώ, των 15 ημερών της εορταστικής περιόδου, που δυστυχώς δε δικαίωσε, για άλλη μια χρονιά, τις αρχικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου. Το 2017 ξεκίνησε με αντιφατικές συνθήκες, δεδομένα προβλήματα και 17 μεγάλες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό που επηρεάζουν την καθημερινότητα χιλιάδων συναδέλφων μας. Ωστόσο, ευελπιστούμε πως ο δυναμικός χαρακτήρας της ελληνικής αγοράς, η ευελιξία των Ελλήνων εμπόρων και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών θα αποτελέσουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την αναστροφή της υφιστάμενης αρνητικής συγκυρίας».


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου