Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 13:52:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Η Κίνα τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2017
Η Κίνα τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2017
Πηγή: Express.gr
Σύσκεψη για τον συντονισμό της προετοιμασίας ττης διοργάνωσης «Κίνα - Τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος αντιπροσωπεία της ΔΕΘ HELEXPO με επικεφαλής τον πρόεδρο Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη, εκπρόσωπος του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, η διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, Αγγελική Χονδροματίδου, ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος και εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και της ENTERPRISE GREECE.

Η σύσκεψη, που ήταν η τρίτη που γίνεται για την διοργάνωση, αφορούσε θέματα επικοινωνίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Από όλες τις πλευρές τονίστηκε το ενδιαφέρον για τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει η διοργάνωση αυτή τόσο σε οικονομικό επίπεδο, με την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών και ιδιαίτερα του ελληνικού τουρισμού όσο και σε κοινωνικό επίπεδο αφού ευνοεί την προσέγγιση των δύο λαών, μέσα από τους δρόμους του πολιτισμού και της ιστορίας.

Ο κ. Τζήκας πρότεινε το 2017 να αποτελέσει έτος Ελλάδας – Κίνας, αντίστοιχα με την διοργάνωση του έτους Ελλάδας – Ρωσίας που ήταν το 2016.

Ο κ. Ποζρικίδης παρουσίασε τον προγραμματισμό εκδηλώσεων της HELEXPO – ΔΕΘ, που περιλαμβάνουν:

· Επίσημο εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς στις 17 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

· Διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ στην Αθήνα και τον Πειραιά, τον Ιούνιο.

· Διοργάνωση φόρουμ χωρών των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου, παραμονή έναρξης της 82ης ΔΕΘ

· Διοργάνωση του θεσμού «Κίνα τιμώμενη χώρα της 82ης ΔΕΘ», από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου

· Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Δεκέμβριο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στην γνωριμία των Ελλήνων με την κινεζική κουζίνα σε συνεργασία με τους εστιάτορες και τους ξενοδόχους της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε το ενδιαφέρον που παρουσιάζει για τη Θεσσαλονίκη η Κίνα, με το δεδομένο ότι στη συμπρωτεύουσα ζουν περί τους 2.500 Κινέζους, πολλοί από τους οποίους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

Όσον αφορά στην παρουσία της Κίνας στην 82η ΔΕΘ, θα εκτείνεται σε τρία περίπτερα. Ειδικότερα, στο περίπτερο 16, όπου φιλοξενείται η κρατική συμμετοχή της τιμώμενης χώρας αλλά και στα περίπτερα 2 και 3, όπου θα παρουσιάζονται εκθέματα λαϊκής τέχνης, στο πρώτο και επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, στο δεύτερο. Στο εξωτερικό τους τα τρία περίπτερα θα έχουν κινεζικό διάκοσμο και επίσης οι δύο είσοδοι της ΔΕΘ θα διακοσμηθούν με κινεζικούς πύργους έτσι ώστε, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, να μεταφερθεί στους επισκέπτες της ΔΕΘ η αίσθηση της china town. Στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη επιχειρηματικές συναντήσεις καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Από πλευράς ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μ. Ψύλος ενημέρωσε για τη συνεργασία του Πρακτορείου με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων XinHua και τη λειτουργία ελληνοκινεζικής ιστοσελίδας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Πρότεινε την προβολή της διοργάνωσης «Κίνα τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ» από την ελληνοκινεζική ιστοσελίδα και τις άλλες ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την παραγωγή web doc πολυμεσικού ντοκιμαντέρ το οποίο μπορεί να προβληθεί κατά την έναρξη των εκδηλώσεων τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη και τη διασύνδεση των κινεζικών κοινοτήτων στις ελληνικές πόλεις και την υποβοήθηση της προσέγγισης τους με τον ελληνικό πληθυσμό, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα όποια φαινόμενα ξενοφοβίας εμφανίζονται. Τέλος πρότεινε να αναλάβει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την διάχυση της πληροφόρησης για την διοργάνωση στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Από πλευράς του υπουργείου Τουρισμού επισημάνθηκε η ανάγκη τα επιχειρηματικά forum, διατηρώντας την αφετηρία της HELEXPO ΔΕΘ, να λάβουν διάσταση περισσότερο μεσογειακή.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου