Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 09:18:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow «Ξαναγράφεται» η συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου
«Ξαναγράφεται» η συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου
Πηγή: Express.gr
Προς επαναπροσδιορισμό οδεύει η συμφωνία Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου, με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων διευρυμένης ενδιάμεσης χρηματοδότησης που προκύπτουν μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης με την οποία εγκρίνεται η σχετική συμφωνία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που είναι σε γνώση του θέματος και επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μια μέρα μετά από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία με τις τράπεζες εγείρει σοβαρά θέματα επαναπροσδιορισμού πλευρών της συμφωνίας, που αφορούν κυρίως τη διεύρυνση της λεγόμενης ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις πλήρεις διαστάσεις του θέματος  επεσήμαιναν ότι "πρωτίστως, το βέβαιο είναι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι διατεθειμένα να βρουν λύση και να διατηρήσουν ζωντανή και επίκαιρη τη συμφωνία της εξαγοράς της Μαρινόπουλος ΑΕ από τον όμιλο Σκλαβενίτη".

Παράλληλα, επεσήμαιναν ότι η έκδοση της παραπάνω δικαστικής απόφασης, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και η αναμενόμενη καθαρογραφή και κοινοποίηση της την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, θέτει εκτός νομικών προθεσμιών την διαδικασία της τριτανακοπής -πρόκειται για μια νομική διαδικασία προσβολής της απόφασης από διαφωνούντες πιστωτές - διότι σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία απαιτούνται 30 ημέρες άσκησης του δικαιώματος αυτού.

Ωστόσο, η καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς της Μαρινόπουλος είναι η 14η Φεβρουαρίου, με βάση την υπάρχουσα συμφωνία.

Με την καθαρογραφή της απόφασης στις 20 Ιανουαρίου δεν παρέχεται το απαιτούμενο διάστημα και ως εκ τούτου η συμφωνία είναι άκυρη, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ως αποτέλεσμα, προσθέτουν, απαιτείται η "θεράπευσή" της, δηλαδή η επανυπογραφή της, συνυπολογιζομένων των νέων δεδομένων που δημιούργησε η καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι συζητήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών μεταξύ των εμπλεκομένων μερών αφορούν στην κάλυψη των νέων χρηματοδοτικών αναγκών που προέκυψαν έως τώρα αλλά και που θα διαρκέσουν - σύμφωνα με πηγές της αγοράς - τουλάχιστον έως τα μέσα του προσεχούς Μαρτίου. Παράλληλα, κατά τις συζητήσεις αυτές αναμένεται να αντιμετωπιστούν και χρηματοδοτικά ζητήματα που αφορούν τόσο στο σκέλος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης όσο και ευρύτερα θέματα της συμφωνίας.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου