Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 14:49:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Ενισχύει το δίκτυο καταστημάτων στο εξωτερικό ο όμιλος Jumbo
Ενισχύει το δίκτυο καταστημάτων στο εξωτερικό ο όμιλος Jumbo
Πηγή: Express.gr
Την διεύρυνση της παρουσίας του δικτύου καταστημάτων Jumbo στο εξωτερικό ενισχύει περαιτέρω ο όμιλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις διεθνείς συνεργασίες σε νέες βαλκανικές αγορές.
Ήδη η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, σε τέσσερις χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία).

Στην τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται επέκταση του δικτύου καταστημάτων των συνεργατών της εταιρίας στις χώρες που ήδη δραστηριοποιούνται καθώς και η είσοδος στην αγορά της Βοσνίας με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος τοπικού συνεργάτη που θα φέρει το σήμα της Jumbo.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2016/2017, τα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση τζίρου περίπου 1,5%, παρά την πτωτική τάση που έχει παγιοποιηθεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά περίπου 3% ενώ οι πωλήσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία σημείωσαν διψήφια αύξηση.

Σε επίπεδο Ομίλου, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, δηλαδή από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 8,11% στα 401,90 εκατ. ευρώ (από 371,75 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα).

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, για την τρέχουσα οικονομική χρήση, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ +4% και +7%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η εκτίμηση δεν αναθεωρείται λόγω της συνεχιζόμενης αρνητικής τάσης της ελληνικής αγοράς.

Τον Νοέμβριο λειτούργησε το νέο ενοικιαζόμενο υπέρ- κατάστημα στη Βουλγαρία περίπου 11.000 τ.μ. Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο νέα υπέρ – καταστήματα μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 72 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 7 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr. 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου