Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 23:36:44

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Πρώην εργαζόμενοι της Microsoft μηνύουν την εταιρεία για μετατραυματικό στρες (PTSD)
Πρώην εργαζόμενοι της Microsoft μηνύουν την εταιρεία για μετατραυματικό στρες (PTSD)
Πηγή: Express.gr
Δύο πρώην υπάλληλοι της Microsoft κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι δεν τους προστάτευσε από τις ψυχολογικές επιπτώσεις που είχε στους ίδιους η έκθεσή τους σε αποκρουστικό περιεχόμενο.
Οι δύο άνδρες ισχυρίζονται στη μήνυση που κατέθεσαν ότι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το σύνδρομο του Μετατραυματικού Στρες (PTSD: Posttraumatic Stress Disorder), εξαιτίας της εργασίας τους στην εταιρεία. Η δουλειά τους σχετιζόταν με τη προβολή και αναφορά υλικού, το οποίο διαβιβαζόταν μέσω των υπηρεσιών της Microsoft και είχε επισημανθεί από αυτοματοποιημένο λογισμικό ως πιθανόν παράνομο.

Όπως δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC εκπρόσωπος της εταιρείας, η Microsoft αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δύο ανδρών και ότι προσφέρει κορυφαία στήριξη.

«Η Microsoft παίρνει στα σοβαρά την ευθύνη της να απομακρύνει και να αναφέρει εικόνες παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης που διαμοιράζονται μέσω των υπηρεσιών της, ενώ νοιάζεται εξίσου για την υγεία και την προσαρμοστικότητα των εργαζομένων της που επιτελούν αυτό το σημαντικό έργο».

Προσθέτει επίσης ότι η ισορροπία της προστασίας των χρηστών του Διαδικτύου και η ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου στους εργαζομένους της αποτελεί μια συνεχής διαδικασίας μάθησης.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, ο Χένρι Σότο και ο Γκεργκ Μπλάερτ εργάζονταν στην Ομάδα Διαδικτυακής Ασφάλειας της Microsoft, ένα τμήμα το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση των νομικών υποχρεώσεων της εταιρείας να προωθεί τυχόν παράνομο υλικό στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου