Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 14:05:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Αρχές Μαρτίου η κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές για τον ΟΛΘ
Αρχές Μαρτίου η κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές για τον ΟΛΘ
Πηγή: Express.gr
Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς έως το τέλος του Ιανουαρίου τα τελικά κείμενα της σύμβασης παραχώρησης εκτιμάται ότι θα έχουν δοθεί στους «μνηστήρες».

Τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα για τη διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκαν σήμερα, στην Αθήνα, στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Λιμένων, Χρήστου Λαμπρίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση «συζητήθηκε η πορεία της διαδικασίας για την αξιοποίηση του λιμανιού, πορεία, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, προχωρεί με τους προβλεπόμενους ρυθμούς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), Κωνσταντίνος Μέλλιος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ετοιμότητα για να ολοκληρωθούν τα ζητήματα των συμβάσεων το συντομότερο δυνατό και με βάση τον προγραμματισμό, ώστε στη συνέχεια να οριστεί η τελική ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών. Οι συμβάσεις αναμένεται να αναρτηθούν έως το τέλος Ιανουαρίου και μετά από την ανάρτησή τους οι επενδυτές θα έχουν περιθώριο τεσσάρων-πέντε εβδομάδων για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, κάτι που σημαίνει ότι αυτές αναμένονται γύρω στις αρχές Μαρτίου».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ενδιαφέρον τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ επενδυτές, που είχαν εμφανιστεί επισήμως ως ενδιαφερόμενοι για το 67% του ΟΛΘ, παραμένει ενεργό. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται διεθνείς εταιρείες-κολοσσοί, στελέχη των οποίων έχουν επανειλημμένα επισκεφτεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του 2016. 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου