Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:41:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow ΣΕΠΕΕ: Θετική η πορεία της ευρωπαϊκής κλωστοϋφαντουργίας το 2016
ΣΕΠΕΕ: Θετική η πορεία της ευρωπαϊκής κλωστοϋφαντουργίας το 2016
Πηγή: Express.gr
Συνεχίστηκε και στο τρίτο τρίμηνο του έτους η θετική πορεία της ευρωπαϊκής κλωστοϋφαντουργίας, με αποτέλεσμα όλοι οι σχετικοί δείκτες να είναι ανοδικοί στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και 'Ετοιμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ), ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Στην ένδυση, αντίθετα, η πορεία ήταν ελαφρώς αρνητική και αυτό οφείλεται στην κάμψη των λιανικών πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, η παραγωγή στην κλωστοϋφαντουργία σημείωσε αύξηση 2,3%, ενώ στην ένδυση κατέγραψε μείωση -2,2%. Τα στοιχεία του Οκτωβρίου επιβεβαίωσαν αυτή την τάση.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στον κύκλο εργασιών. Στην κλωστοϋφαντουργία καταγράφηκε άνοδος 2,5%, ενώ στην ένδυση σημειώθηκε ελαφρά άνοδος 0,1%. Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν ελαφρά μείωση -0,4%, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές με αυξητική πορεία. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, στην πτώση των λιανικών πωλήσεων σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Δανία και η Φινλανδία, καθώς και στην καθήλωση στα ίδια επίπεδα των πωλήσεων στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστρία.

Η απασχόληση στην κλωστοϋφαντουργία αυξήθηκε κατά 4,1%, ενώ στην ένδυση μειώθηκε ελαφρά κατά -0,3%. Όσον αφορά το εξωτερικό εμπόριο, στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,7% και ανήλθαν σε 16,1 δισ. ευρώ, ενώ αύξηση 1,6% σημείωσαν και οι εισαγωγές και ανήλθαν σε αξία σε 22 δισ. ευρώ.

Στην ένδυση οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,3%, σε 17,3 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν ελαφρά -0,1% σε 61,5 δισ. ευρώ. Η μέση τιμή στις εισαγωγές κατέγραψε μείωση -6,1% και στις εξαγωγές μείωση -1,3%.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου