Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 23:40:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Δυσαρεστημένοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης με τις εισπράξεις στις γιορτές
Δυσαρεστημένοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης με τις εισπράξεις στις γιορτές
Πηγή: Express.gr
Μείωση του τζίρου τους, ως και 30%, αναφέρει η πλειοψηφία των καταστηματαρχών στις περιοχές των κέντρου, ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης, με το 86% των συμμετεχόντων, σε έρευνα που διενήργησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την καταναλωτική κίνηση στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΣΘ, οι εμπορικές επιχειρήσεις με καταστήματα στις προαναφερόμενες περιοχές, μίλησαν για μέση πτώση του τζίρου, μεταξύ 20% 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εορταστική περίοδο, με το 14% των ερωτηθέντων να δηλώνει ικανοποιημένο και το 86%  δυσαρεστημένο από την κίνηση.

Τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες (40%), δήλωσαν ότι καταγράφηκε πιο ικανοποιητική η καταναλωτική κίνηση την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ ποσοστό 8% ανέφερε ότι κινήθηκε καλύτερα η αγορά στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, ποσοστό 42% των ερωτηθέντων δήλωσε ανικανοποίητο και στα δύο χρονικά διαστήματα.

Με μελανά χρώματα σκιαγραφούν την εικόνα της αγοράς τις δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου που ήταν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα. Συγκεκριμένα, το 80% δήλωσε απογοητευμένο από την κίνηση των καταστημάτων την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ενώ το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε την  έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις αγορές που έγιναν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. 


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου