Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:41:23

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow ΕΣΘ: Μειωμένη κατα 20% η αγοραστική κίνηση το διάστημα των εορτών
ΕΣΘ: Μειωμένη κατα 20% η αγοραστική κίνηση το διάστημα των εορτών
Πηγή: Express.gr
“Κόσμος υπήρχε στην αγορά, ειδικά τις παραμονές των χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο κόσμος έχει τη διάθεση και να ξοδέψει και να γλεντήσει, αλλά επειδή δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα δεν υπήρχε και η ανάλογη κίνηση στα καταστήματα” όπως είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm” ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Καλογιάννης επισημαίνοντας ότι υπήρξε μία πτώση της τάξης του 20% στην αγορά σε σύγκριση με πέρυσι.

“Η πτώση της αγοράς ήταν μεγάλη. Η πτώση πλησιάζει το 20% σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Αυτό οφείλεται στο βαρύ κλίμα φορολογίας που υπάρχει” ανέφερε ο κ. Καλογιάννης σχολιάζοντας ότι τα περισσότερα καταστήματα δεν έκλεισαν με καλά ταμεία.Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι υπήρξαν εξαιρέσεις και κάποιοι επαγγελματίες δούλεψαν ικανοποιητικά.

“Εντοπίστηκαν αγορές στα μικροδώρα και στα “απαιτούμενα” σε αυτά δηλαδή που είναι χρηστικά, αλλά τα καταστήματα δεν έκλεισαν με καλά ταμεία, εκτός βέβαια από εξαιρέσεις και σε ορισμένες μέρες. Βεβαίως σε κάποια καταστήματα υπήρχαν ουρές και κάποιοι δούλεψαν παραπάνω” είπε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης “αλλά αν θέλουμε τη γενική εικόνα, η αγορά ήταν πεσμένη”.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και σε δύο “πυλώνες” της τακτικής του εμπορικού συλλόγου για την τόνωση της αγοράς, τους τουρίστες - καταναλωτές από τις γειτονικές χώρες και την παράλληλη ενδυνάμωση των περιφερειακών αγορών, εκτός κέντρου.

“Φέτος δώσαμε έμφαση στις τοπικές αγορές, όπως σε αυτή της Τούμπας με το χριστουγεννιάτικο χωριό και μικρά καταστήματα, αν και είναι νωρίς οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι είχαμε θετικά αποτελέσματα. Υπήρξαν μικροαυξήσεις. Στόχος μας είναι και τα επόμενα χρόνια να κάνουμε παρόμοιες κινήσεις για να τονώσουμε και άλλες περιφερειακές αγορές” όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

“Βαλκάνιοι και Τούρκοι τουρίστες που επισκέπτονται τις γιορτές τη Θεσσαλονίκη, παραδοσιακά δίνουν κινητικότητα στην αγορά. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο το οποίο εμείς επιδιώκουμε να το αυξήσουμε. Κάνουμε κινήσεις και την προσέλκυση τους όπως με διάφορα φυλλάδια στα σύνορα που διαφημίζουν την αγορά μας” σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

Ε.Σ.Θ.: “Εθιμική αργία η 2α Ιανουαρίου , δεν περιμένουν οι καταναλωτές έξω από τα μαγαζιά πότε αυτά θα ανοίξουν για να “ορμήξουν μέσα, τέτοια μέρα”

Στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε προτείνει στα μέλη του να τηρήσσουν την εθιμική αργία και να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους σήμερα, δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων να τηρήσουν το Έθιμο ή όχι.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Ε.Σ.Θ. Παναγιώτη Μενεξόπουλο “κάποια σούπερ μάρκετ είναι ανοικτά και ορισμένα καταστήματα πολυεθνικών. Δύο ή τρεις εταιρείες έχουν ανοίξει με κάποια από τα υποκαταστήματά τους. Το θέμα πάντως είναι ότι εθιμικά η 2η μέρα του Ιανουαρίου είναι αργία για την αγορά”.

Ο κ. Μενεξόπουλος υποστήριξε ότι απόψη του συλλόγου είναι να παραμείνει αυτή η μέρα αργία.

“Ολοκληρώθηκε μία περίοδος και όλοι είναι κουρασμένοι από το εορταστικό ωράριο, και έχουμε συνηθίσει να έχουμε μία ανάπαυλα τη2η μέρα της Πρωτοχρονιάς. Δεν περιμένουν οι καταναλωτές έξω από τα μαγαζιά πότε αυτά θα ανοίξουν για να “ορμήξουν μέσα, τέτοια μέρα, δεν είναι Black Friday” σχολίασε ο γραμματέας του Ε.Σ.Θ. Και επισήμανε: “Αυτή η “προσαρμογή” στις συνήθειες το εξωτερικού είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και το κόστος για τους εργοδότες”.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου