Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:56:34

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Moody's: Θετικός για το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών ο στόχος μείωσης των «κόκκινων» δανείων τους
Moody's: Θετικός για το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών ο στόχος μείωσης των «κόκκινων» δανείων τους
Πηγή: Express.gr
Ο στόχος για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών στο 20% των συνολικών δανείων τους στο τέλος του 2019, είναι θετικός (credit positive) για το αξιόχρεό τους, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's (Credit Outlook). Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε την πρώτη έκθεσή της για τους λειτουργικούς στόχους των τραπεζών, η οποία υποδεικνύει μία μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους (NPLs) στο περίπου 20% στο τέλος του 2019 από 37% τον Σεπτέμβριο του 2016 και μία μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (NPEs) στο περίπου 34% από 51%, αντίστοιχα.

«Οι στόχοι για τις μειώσεις είναι αρκετά φιλόδοξοι και είναι πιθανόν να αποδειχθούν δύσκολοι για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά θα ελαφρύνουν μερικά το μεγάλο βάρος NPLs και ανοιγμάτων των τραπεζών, το οποίο σήμερα επηρεάζει τους ισολογισμούς τους. Η μείωση των NPLs και τελικά των NPEs αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση των τραπεζών και θα απαιτήσει μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα τρία χρόνια», αναφέρει ο οίκος, σημειώνοντας ότι τα NPEs ανέρχονταν σε περίπου 107 δισ. ευρώ ή στο 57% του ΑΕΠ φέτος τον Σεπτέμβριο.

«Οι μειώσεις αυτές αποτελούν επίσης μία προϋπόθεση για τη βελτίωση της οικονομικής ευρωστίας των ελληνικών τραπεζών και την απελευθέρωση κεφαλαίων που θα κατευθυνθούν σε πιο παραγωγικούς οικονομικούς τομείς», σημειώνεται. «Ωστόσο ακόμη κι αν ο στόχος του 20% των NPLs ως προς το σύνολο των δανείων επιτευχθεί στο τέλος του 2019, οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα προβληματικών δανείων στην ΕΕ, που θα περιορίζει τις προοπτικές αναβάθμισης της ποιότητας των πιστώσεων τους και των αξιόχρεων τους», καταλήγει ο οίκος.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου