Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 22:12:24

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ)
Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ)
Πηγή: Express.gr
Τη δυνατότητα φοροαπαλλαγών και μείωσης των τραπεζικών επιτοκίων για τους παραγωγούς ρεύματος από φωτοβολταϊκά θα διερευνήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το υπ. Οικονομικών και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ).

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή την Υπουργική Απόφαση για την υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν.4203/2013, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως είναι γνωστό, το κόστος της εν λόγω υπηρεσίας που εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία χρηματοδοτείται από εισφορά στην παραγωγή "πράσινης" ενέργειας. Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν ακόμη στην αδυναμία τους να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες και στη δυσκολία τους να αποδώσουν τους φόρους έγκαιρα προς το Δημόσιο. Επεσήμαναν, ακόμη ότι υφίστανται έναν λανθασμένο προγραμματισμό των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε θετική και γόνιμη τη συνάντηση και δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει, ώστε να διερευνηθεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, η δυνατότητα να απαλλαγεί από τη φορολόγηση το τέλος της διακοψιμότητας.

Επίσης, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να καθοριστεί μία συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, προκειμένου να δρομολογηθεί μία λύση στην κατεύθυνση της μείωσης των υφιστάμενων υψηλών επιτοκίων που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν οι παραγωγοί.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου