Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:44:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
Πηγή: Express.gr
Τουλάχιστον δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέδωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση δανείων. Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 9-1-2014, 09:58

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δυο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μεταξύ των ατόμων που αναζητούνται είναι και οι κάτωθι:

Ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA TV), ο πρώην πρόεδρος  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Παναθηναϊκού, 'Αγγελος  Φιλιππίδης,  ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τ Bank Κλέων Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας που διαμένει στο Λονδίνο και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης και ο Χαράλαμπος (Χάρης) Σιγανός, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΤ. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. 'Αγγελος Φιλιππίδης βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς είναι στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλεύεται από την Τρίτη με λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντομηνάς παραμένει στο νοσοκομείο και φρουρείται από αστυνομικούς.

Ήδη έχουν συλληφθεί οι κ.κ. Μάριος Βαρότσης και ο πρώην διοικητής του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης από το internet καθώς και ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά θα επιστρέψει για να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη. Αναρωτήθηκε επίσης γιατί ελέγχεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τα λιγότερο επισφαλή δάνεια και υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφάλεια. Για τον κ. Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υποόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;». Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω» επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσε να έχει προβλέψει την μετέπειτα πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε στην έκθεση Blackrock το ΤΤ είχε 5% κόκκινα δάνεια, ενώ οι αποκαλούμενες συστημικές είχαν κόκκινα δάνεια σε ποσοστό 18% με 24,5%. Διερωτήθηκε ακόμη γιατί το ΤΤ που άνηκε στο κράτος, είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια και είχε τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, δεν χαρακτηρίστηκε συστημική τράπεζα και χαρακτηρίσθηκαν οι άλλες τράπεζες. O κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι θα ήθελε η ανάκριση του να γίνει με ανοιχτή την κάμερα, ώστε να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ενώ σημείωσε ότι όλα τα δάνεια είχαν αποφασιστεί ομόφωνα, ήταν νόμιμα και θα τα ξαναέδινε αν γύριζε ο χρόνος πίσω.

Σε δήλωση κύκλων του προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δημήτρη Κοντομηνά αναφέρεται: «Ο πρόεδρος του Alpha δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν έχει λόγο να ανησυχεί  και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου