Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 02:15:35

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Διάλογο με ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ) ζητεί από τον πρωθυπουργό η ΕΣΕΕ
Διάλογο με ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ) ζητεί από τον πρωθυπουργό η ΕΣΕΕ
Πηγή: Express.gr
 Η ΕΣΕΕ μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή και ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ επαναλαμβάνει την πρότασή της στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συναντήσει και να κάνει διάλογο με τους 5 θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους, την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΒ, τον ΣΕΤΕ και τη ΓΣΕΕ, όχι κατά μόνας, αλλά με όλους παρόντες, με συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης και κυρίως υπεύθυνων προτάσεων.

Όπως υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ, στην Ελλάδα, «ελέω τρόικας, ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων απαξιώνεται συνεχώς και ο κοινωνικός διάλογος αγνοείται παντελώς. Η δυσπιστία στον κοινωνικό διάλογο δεν είναι αποδεκτή και απορρίπτεται, ενώ ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων απαιτεί την εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

Η ΕΣΕΕ, υπενθυμίζει ότι μέσω της συμμετοχής της στην UEAPME, τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό συλλογικό φορέα των ΜμΕ, ανέλαβε ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης θέσεων στα πλαίσια της Τριμερούς Κοινωνικής Συνδιάσκεψης εργοδοτών, όπου τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στην ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση. Για ακόμη μία φορά αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος του κοινωνικού διαλόγου για την περαιτέρω εξέλιξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης και διακυβέρνησης εν γένει. Το πρόγραμμα εργασιών επεσήμανε την ανάγκη ανάλυσης των επιπτώσεων των διαδικασιών της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης στον κοινωνικό διάλογο, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο σκοπός είναι να προσδιοριστεί ένα κοινό όραμα ως προς τις συνέπειες που θα έχει η συζήτηση που διεξάγεται σήμερα για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο σε επίπεδο κρατών-μελών, αλλά και στην ΕΕ, με στόχο την ανάπτυξη πιθανών προτάσεων στα αντίστοιχα επίπεδα.

Οι Ευρωπαίοι κοινωνικοί εταίροι, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, θέλουν να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Κομισιόν, θα προτείνουν τους επόμενους μήνες, μέτρα και έναν οδηγό με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων της «κοινωνικής διάστασης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του κοινωνικού διαλόγου».

Το πεδίο διαβούλευσης που οδηγεί ουσιαστικά στη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στην Ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση αντικατοπτρίζεται στις «δέκα αρχές» που συγκεκριμένα διατυπώθηκαν ως ακολούθως:

1. Διμερής ή τριμερής Κοινωνικός Διάλογος στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μοντέλου.

2. Συμβούλιο για την Απασχόληση, Κοινωνική Πολιτική, Υγεία και Υποθέσεις Καταναλωτών (EPSCO) /Επιτροπή Απασχόλησης.

3. Τριμερής Κοινωνική Σύνοδος για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

4. Μακρο-οικονομικός διάλογος και διαδικασία οικονομικής εξισορρόπησης.

5. Δείκτες Αγοράς Εργασίας και αξιολόγηση συγκριτικών επιδόσεων.

6. Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη, απασχόληση, εκπαίδευση και υγεία.

7. Προγράμματα Εθνικών Μεταρρυθμίσεων με κατεύθυνση τους στόχους της Ευρώπης 2020.

8. Ειδικές Συστάσεις ανά χώρα με σεβασμό στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική αυτονομία.

9. Διατήρηση των υφιστάμενων δομών/μηχανισμών με εσωτερικές βελτιώσεις.

10. Διαδικασία διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων με κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο και με Κομισιόν/ΕΕ/Ευρωκοινοβούλιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου