Δευτέρα, 21 Μαϊου 2018, 05:48:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Θεσσαλονίκη: Πίστωση 1,44 εκατ. ευρώ για οκτώ αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς
Θεσσαλονίκη: Πίστωση 1,44 εκατ. ευρώ για οκτώ αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς
Πηγή: Express.gr

Πίστωση ύψους 1,44 εκατ. ευρώ, για τη διενέργεια οκτώ αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, που αφορούν την αναμόρφωση περιοχών της Θεσσαλονίκης και τον ανασχεδιασμό του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος «Θεσσαλονίκη 2012». Δικαιούχοι φορείς των κονδυλίων είναι ο Οργανισμός Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ) και η Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών (ΔΕΕΑΠ).

    Μάλιστα, ήδη την ερχόμενη Δευτέρα, θα προκηρυχθούν οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην παραγωγή μελετών στη Θεσσαλονίκη, από την εποχή της ανακήρυξής της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 1997.

    Αναλυτικότερα, οι τρεις από τους διαγωνισμούς, για τους οποίους εγκρίθηκε η διάθεση 444.800 ευρώ, με δικαιούχο φορέα τη ΔΕΕΑΠ, αφορούν:

    -Την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας από την οδό Φιλίππου μέχρι τη λεωφόρο Νίκης, συμπεριλαμβανομένων των πλατειών Αγίας Σοφίας και Μακεδονομάχων και του περιβάλλοντα χώρου των βυζαντινών ναών και του Ιερού Ναού Γρηγορίου Παλαμά (Μητρόπολη)

    -Τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του μνημειακού συνόλου του Επταπυργίου στην 'Ανω Πόλη

    -Την ανάπλαση - ανάδειξη της «Βαλκανικής Πλατείας» στην περιοχή του πρώην Στρατοπέδου Στρεμπενιώτη του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

    Επιπλέον, εγκρίθηκε η διάθεση 1.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό εξόδων του Πράσινου Ταμείου, με δικαιούχο φορέα τον ΟΡΘΕ για τη διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ανασχεδιασμού του θαλάσσιου μετώπου στις εξής πέντε επιμέρους περιοχές:

    *Αξιός Ποταμός- Γαλλικός Ποταμός

    *Γαλλικός Ποταμός- Λιμάνι Θεσσαλονίκης

    *Ποσειδώνιο και Μέγαρο Μουσικής- Μικρό Έμβολο (Καραμπουρνάκι)

    *Μίκρα Καλαμαριάς- Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

    *Αεροδρόμιο «Μακεδονία»- Μεγάλο Έμβολο.

    Οι πρώτοι δύο διαγωνισμοί, που θα προκηρυχθούν τη Δευτέρα, αναφέρονται στην εμβληματική ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας και στην ανάπλαση της Βαλκανικής Πλατείας. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι με διαφοροποίηση στους χρόνους παράδοσης, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων σε περισσότερους από έναν διαγωνισμούς.

    «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην πόλη για την παραγωγή μελετών από την εποχή της ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος._


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου